Και επίσημα “τέλος” από το Νοσοκομείο Αγ. Νικολάου η Σοφία Παπαντωνάκη

Και επίσημα παρελθόν αποτελεί για το Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου η τέως Διευθύντρια του Αναισθησιολογικού Τμήματος Σοφία Παπαντωνάκη αφού, σύμφωνα με τις πληροφορίες της ΑΝΑΤΟΛΗΣ, η ίδια σήμερα, Τρίτη 5/12, διεγράφη από τον πίνακα προσωπικού του ιδρύματος μετά και την αίτηση επίσπευσης της παραίτησής της τις προηγούμενες ημέρες.

Αυτή η εξέλιξη “μεταφράζεται” στο ότι από 1.1.2024 το ΓΝΑΝ μένει με δύο αναισθησιολόγους (από τους 4 συνολικά διαθέσιμους) αφού πέραν της αποχώρησης της κ. Παπαντωνάκη επίκειται και η φυγή ενός ακόμη αναισθησιολόγου που έχει εκλεγεί δημοτικός σύμβουλος στην Ιεράπετρα.

Παράλληλα θυμίζεται ότι, με φόντο αυτές τις δυσάρεστες εξελίξεις και μπροστά στον κίνδυνο να απομείνει το κεντρικό Νοσοκομείο του νομού Λασιθίου χωρίς ούτε έναν αναισθησιολόγο, το Δ.Σ. των Διασυνδεόμενων Νοσοκομείων Λασιθίου από την προηγούμενη Τετάρτη τροποποίησε εκ νέου την απόφαση για την προκήρυξη των θέσεων των Αναισθησιολόγων ώστε αυτή να γίνεται σε βαθμό Επιμελητή Α’ και όχι Διευθυντή για τα Νοσοκομεία Ιεράπετρας και Σητείας, καθότι διαφορετικά από τον ερχόμενο Μάρτιο μια αναισθησιολόγος επίκειτο να αποχωρήσει για τη Σητεία και ακόμη μία για την Ιεράπετρα βάσει της συγκεκριμένης προκήρυξης.

Σταματά και το Ιατρείο Πόνου του ΓΝΑΝ

Η αποχώρηση, βέβαια, της κ. Παπαντωνάκη όχι μόνο αποψιλώνει και άλλο το ήδη ταλαιπωρημένο Αναισθησιολογικό Τμήμα του ΓΝΑΝ αλλά αφήνει και «ακέφαλο» το Ιατρείο Πόνου του Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου, εγχείρημα το οποίο «έτρεχε» όλα τα τελευταία χρόνια αποκλειστικά η ίδια ως αρμόδια αναισθησιολόγος – αλγολόγος, επιστημονικά υπεύθυνη και ούσα μέλος της Ελληνικής Εταιρίας Θεραπείας Πόνου και Παρηγορητικής Φροντίδας (ΠΑΡΗ.ΣΥ.Α.) και εξειδικευμένη ιατρός. Κάτι που όπως αναφέρει δεν έχει καμία ή κανένας άλλος αναισθησιολόγος και που οδηγεί, ουσιαστικά, στην αναστολή λειτουργίας του – προς απογοήτευση των εκατοντάδων σε επίπεδο νομού Λασιθίου (περισσότεροι από 500, χωρίς να υπολογίζονται τα έκτακτα περιστατικά που λόγω βιασύνης δεν καταγράφονται) εγγεγραμμένων ασθενών που απευθύνονται στο Ιατρείο Πόνου του ΓΝΑΝ, αναζητώντας ανακούφιση, μέσα από πρωτοπόρες σε επίπεδο χώρας επεμβατικών μεθόδων, από παθήσεις όπως επώδυνες αρθρώσεις σε γόνατα και ώμους, νόσο ζυγοαποφυσθακων αρθρώσεων, κήλες μεσοσπονδύλιου δίσκου, ανοσολογικά νοσήματα, κεφαλαλγίες, νευραλγίες τριδύμου, καρκινικό πόνο.

anatolh.com

Κρήτη - Τελευταία Νέα
ΚΟΥΤΣΑΚΗΣ 300×250
Περισσότερες Ειδήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept