ASKOMET A.E.: Σημαντική ενίσχυση στην πυρασφάλεια με δεξαμενές νερού (pics)

H εταιρεία σταθμός στις μεταλλικές κατασκευές από το 1974

Τα τελευταία χρόνια παρατηρείται έξαρση πυρκαγιών κυρίως σε δασικές εκτάσεις & ενώ χρησιμοποιούνται σύγχρονα εναέρια και επίγεια μέσα δασοπυρόσβεσης τα αποτελέσματα πολλές φορές είναι ολέθρια.

Το γεγονός αυτό τις περισσότερες φορές οφείλεται στην ελλιπή διαθεσιμότητα νερού για τον ανεφοδιασμό των πυροσβεστικών μέσων.

Τα εναέρια πυροσβεστικά μέσα πέρα από τη θάλασσα και τις λίμνες δεν μπορούν να ανεφοδιαστούν με νερό από άλλες πηγές. Έτσι όταν η θάλασσα απέχει κάποια απόσταση από την φλεγόμενη περιοχή από την ρίψη του νερού μέχρι τον ανεφοδιασμό και την επανάληψη της ρίψης, οι φλόγες της πυρκαγιάς έχουν πάλι αναζωπυρωθεί.

Για την επίλυση αυτού του προβλήματος η εταιρεία μας έχει αναπτύξει την κατασκευή ιδιαίτερα ενισχυμένων μεταλλικών δεξαμενών νερού, ανοικτού τύπου, κατάλληλης διαμέτρου και ύψους ώστε να είναι ιδιαίτερα εύκολη η λήψη νερού από πυροσβεστικό ελικόπτερο με τη χρήση κάδου. Ταυτόχρονα η ίδια δεξαμενή μπορεί να εφοδιάζει μέσω ειδικών κρουνών όλα τα επίγεια πυροσβεστικά μέσα.

Δεξαμενή πυρόσβεσης askomet 600m3 ανοιχτού τύπου για την πλήρωση ελικοπτέρων και πυροσβεστικών οχημάτων
Δεξαμενή πυρόσβεσης askomet 600m3 ανοιχτού τύπου για την πλήρωση ελικοπτέρων και πυροσβεστικών οχημάτων

Με τον κατάλληλο χωροταξικό σχεδιασμό, η τοποθέτηση διάσπαρτων τέτοιων δεξαμενών στα δάση, θα καταστήσει ιδιαίτερα εύκολο το έργο των πυροσβεστικών μέσων κατά των πυρκαγιών. Πρέπει να σημειωθεί ότι οι μεταλλικές δεξαμενές  νερού  που κατασκευάζει η εταιρεία μας χαρακτηρίζονται από τη στιβαρότητα της κατασκευής, τη μεγάλη διάρκεια ζωής  και την ευκολία μεταφοράς και συναρμολόγησης σε δύσβατα μέρη, δεδομένου ότι είναι πλήρως συν αρμολογούμενες.

Γενικά η φιλοσοφία της εταιρίας ASKOMET ΑΦΟΙ ΑΣΚΟΞΥΛΑΚΗ A.E περιστρέφεται γύρω από την υψηλή ποιότητα, την καινοτομία και τη συνεχή βελτίωση των προϊόντων της.

Askomet Αφοί Ασκοξυλάκη

3ο χλμ. Μοιρών Τυμπακίου
Μοίρες Ηρακλείου Κρήτης, 70400
Ελλάδα
Τηλέφωνα: 28920 29380 – 2

Κινητό: 6944398511

Τμήμα πωλήσεων: sales@askomet.com
Πληροφορίες: info@askomet.com

 

 

Κρήτη - Τελευταία Νέα
ΚΟΥΤΣΑΚΗΣ 300×250
Περισσότερες Ειδήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept