Επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια: Θρήνος για τον 29χρονο Μιχάλη – Αναβάλλεται το ματς ΑΕΚ-Ντινάμο Ζάγκρεμπ

Με έμφραγμα στον Ερυθρό Σταυρό διακομίστηκε η μητέρα του άτυχου νεαρού

Μια ακόμη τραγωδία. Μια ακόμη θυσία στο βωμό της αλητείας και της οπαδικής βίας. Ένας νεκρός από μαχαίρι, φίλαθλος της ΑΕΚ, και ακόμα τέσσερις πιο ελαφρά τραυματίες είναι ο τελικός απολογισμός των σοβαρών επεισοδίων που προκάλεσαν χούλιγκαν της Ντιναμό Ζάγκρεμπ στη Νέα Φιλαδέλφεια αργά το βράδυ της Δευτέρας(07/08).

Όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, ο 29χρονος δέχτηκε χτύπημα με αιχμηρό αντικείμενο στο μπράτσο και πέθανε τελικά από ακατάστατη αιμορραγία.

Ο άτυχος νεαρός διακομίστηκε το βράδυ της Δευτέρας με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο Ερυθρός Σταυρός, όπου οι γιατροί έδωσαν σκληρή μάχη μάχη για να τον κρατήσουν στη ζωή, όμως λίγο αργότερα εξέπνευσε. Στο ίδιο νοσοκομείο μεταφέρθηκαν για τις πρώτες βοήθειες και οι υπόλοιποι τραυματίες.

Είναι χαρακτηριστικό ότι έξω από το επείγοντα περιστατικά του Νοσοκομείου υπάρχει διμοιρία των ΜΑΤ για λόγους ασφαλείας.

Ο άτυχος 29χρονος

Πρόκειται για τον 29χρονο Μιχάλη Κατσούρη, που ζούσε στην Ελευσίνα και είχε μεγάλη αγάπη στην ομάδα του, την ΑΕΚ.

Φίλαθλοι της ομάδας έσπευσαν στη Νέα Φιλαδέλφεια να αφήσουν κεράκια και “κιτρινόμαυρα” κασκόλ μπροστά από το γήπεδο, προκειμένου να να αποχαιρετήσουν τον Μιχάλη που έχασε άδικα τη ζωή του.

Μάλιστα, σχημάτισαν με ρεσώ το αρχικό γράμμα του ονόματός του και τοποθέτησαν λουλούδια σε μία καρέκλα.

Νωρίτερα φίλοι της ΑΕΚ κρέμασαν ένα πανό με τα λόγια «Μάικ ψυχάρα για πάντα Αεκάρα» κοντά στο σημείο που έπεσε νεκρός.

Το χρονικό

Οι οπαδοί της Ντινάμο Ζάγκρεμπ, σύμφωνα με τις εκθέσεις των έμπειρων αναλυτών της Καταπολέμησης Αθλητικής Βίας της ΕΛ.ΑΣ και της Europol, θεωρούνται οι πιο σκληροί στην Ευρώπη.

Το κομβόι των 25 αυτοκινήτων, έφθασε στη χώρα μας χθες προς το βράδυ και οι χούλιγκανς της Ντινάμο Ζάγκρεμπ, ήταν αποφασισμένοι να σκοτώσουν.

Είχαν μαζί τους μαχαίρια και ρόπαλα για να κάνουν το κακό. Ο Μιχάλης από την Ελευσίνα, οπαδός της ΑΕΚ, βρισκόταν έξω από το γήπεδο, όπως και εκατοντάδες άλλοι οπαδοί για να ζήσουν το όνειρό τους στην «Αγία Σοφία» καθώς ο σημερινός αγώνας με την Ντινάμο Ζάγκρεμπ στα προκριματικά του Champions League, είναι ο πρώτος αγώνας της Ένωσης στα ευρωπαϊκά κύπελλα στο νέο της γήπεδο.

Κατεβαίνοντας στο σταθμό Πευκάκια, οι περίπου 120 σκληροί χούλιγκανς της Ντινάμο Ζάγκρεμπ κινούνται με ρόπαλα και μαχαίρια από την πίσω πλευρά του γηπέδου.

Ήταν μια καταδρομική επίθεση θανάτου. Εκατοντάδες οπαδοί της ΑΕΚ που ήταν στο σημείο, άρχισαν να τρέχουν πανικόβλητοι για να σωθούν. Ένας από τους Κροάτες βγάζει το μαχαίρι και το καρφώνει στο μπράτσο του 29χρονου οπαδού της ΑΕΚ.

Η κοφτερή λεπίδα, βρίσκει αρτηρία και η αιμορραγία είναι ακατάσχετη. Ο Μιχάλης από την Ελευσίνα, σωριάζεται πνιγμένος στο αίμα στο οδόστρωμα. Την ίδια στιγμή κάποιοι άλλοι χούλιγκανς της Ντινάμο Ζάγκρεμπ τον χτυπούν με ρόπαλα στο κεφάλι.

Μπόρεσε αρχικά να διασχίσει κάποια μέτρα, έφτασε σε ένα κοντινό περίπτερο, ζήτησε βοήθεια, διεκομίσθη με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο, ωστόσο λίγη ώρα αργότερα κατέληξε.

Οι αξιωματικοί του τμήματος Καταπολέμησης Αθλητικής Βίας, που μέσα από βίντεο και μαρτυρίες έχουν αναλάβει την εξιχνίαση της υπόθεσης, εκτιμούν πως ο μαχαιροβγάλτης δολοφόνος του Μιχάλη βρίσκεται ανάμεσα στους 98 συλληφθέντες.

Με έμφραγμα στον Ερυθρό Σταυρό διακομίστηκε η μητέρα του αδικοχαμένου Μιχάλη

Με έμφραγμα στον Ερυθρό Σταυρό διακομίστηκε η μητέρα του άτυχου 29χρονου. Η γυναίκα κλήθηκε στο νοσοκομείο, όπου ενημερώθηκε πως ο γιος της είναι βαριά τραυματίας.

Της ανακοίνωσαν τον θάνατο του όταν πήγε στον Ερυθρό, και εκεί η γυναίκα κατέρρευσε.

 

Αθλητικά - Τελευταία Νέα
ΚΟΥΤΣΑΚΗΣ 300×250
Περισσότερες Ειδήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept