«Σαρώνει» η μαύρη εργασία στους ανήλικους στην Κρήτη

Στην Κρήτη παρατηρείται ανησυχητική αύξηση στην παράνομη εργασία ανηλίκων, με συγκεκριμένους τομείς να παρουσιάζουν ιδιαίτερη έξαρση αυτού του φαινομένου.

Η παράνομη απασχόληση ανηλίκων αποτελεί σοβαρό ζήτημα στην Κρήτη, με πολλούς νέους να εργάζονται σε συνθήκες που παραβιάζουν τα δικαιώματά τους. Η κατάσταση αυτή εντοπίζεται ιδιαίτερα σε τομείς όπως η γεωργία, η κτηνοτροφία, η εστίαση και ο τουρισμός.

Πολλοί ανήλικοι εργάζονται κάτω από δύσκολες συνθήκες, με αποτέλεσμα να στερούνται την εκπαίδευση και την παιδική τους ηλικία. Οι συνθήκες αυτές δεν είναι μόνο παράνομες αλλά και επικίνδυνες για την υγεία και την ασφάλεια των παιδιών. Χαρακτηριστικό παράδειγμα σε μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες του νησιού, παρατηρούνται πολλοί νέοι, κάτω των 18 ετών, καθώς οι ξενοδόχοι, δεν μπορούν να βρουν μεγαλύτερης ηλικίας εργαζόμενους!

Η ανεπαρκής εφαρμογή των νόμων και η έλλειψη ελέγχων συμβάλλουν στην εξάπλωση της παιδικής εργασίας.  Είναι απαραίτητο να δοθεί έμφαση στην ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση της κοινωνίας σχετικά με τις επιπτώσεις της παιδικής εργασίας.

Κρήτη - Τελευταία Νέα
ΚΟΥΤΣΑΚΗΣ 300×250
Περισσότερες Ειδήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept