Αξιοποίηση του αεροδρομίου Ηρακλείου: Οι επόμενες κινήσεις

Ο δήμαρχος Αλέξης Καλοκαιρινός δήλωσε ξεκάθαρα ότι δεν υπάρχει καμία περίπτωση να παραμείνει εκτός των συζητήσεων και των εξελίξεων που σχετίζονται με τον σχεδιασμό και την ανάπτυξη της έκτασης του αεροδρομίου Ηρακλείου «Νίκος Καζαντζάκης» μετά την έναρξη λειτουργίας του νέου αεροδρομίου στο Καστέλι.

Αυτό το μήνυμα δόθηκε με αφορμή την έγκριση από την Κυβερνητική Επιτροπή Συμβάσεων Στρατηγικής Σημασίας για την εκπόνηση μελέτης σκοπιμότητας από το ΤΑΙΠΕΔ.

Ο κ. Καλοκαιρινός υπογράμμισε ότι αυτός και ο Περιφερειάρχης Κρήτης έχουν κοινή στάση στο θέμα και ότι προγραμματίζουν άμεσα συνάντηση με τον αρμόδιο υπουργό Υποδομών και Μεταφορών.

Ο δήμαρχος Ηρακλείου τόνισε τη σημασία του θέματος, αναφέροντας ότι έχει ήδη δώσει εντολή στο Νομικό Τμήμα του Δήμου και στο Τμήμα Δημοτικής Περιουσίας να προετοιμάσουν τη νομική τεκμηρίωση για την άσκηση αγωγής αποζημίωσης χρήσης, καθώς ο δήμος έχει ιδιοκτησιακά δικαιώματα σε μεγάλο μέρος της έκτασης του αεροδρομίου.

Επιπλέον, ο Αλέξης Καλοκαιρινός αναφέρθηκε στη στρατηγική του Δήμου, η οποία περιλαμβάνει την ένταξη της πρότασης για την έκταση του αεροδρομίου στο Τοπικό Πολεοδομικό Σχέδιο και τον συνολικό σχεδιασμό για το Ηράκλειο, αποφεύγοντας τη δημιουργία μιας αποκομμένης περιοχής που θα μοιάζει με ανεξάρτητη πόλη.

Σχετικά με το χρονοδιάγραμμα, δήλωσε ότι ιδανικά ο σχεδιασμός θα πρέπει να προχωρήσει αμέσως μετά τη μεταφορά του αεροδρομίου, αλλά ξεκαθάρισε ότι δεν θα δεχτεί αποφάσεις που δεν έχουν τη σύμφωνη γνώμη της τοπικής κοινωνίας.

Κρήτη - Τελευταία Νέα
ΚΟΥΤΣΑΚΗΣ 300×250
Περισσότερες Ειδήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept