Ηράκλειο: Συνελήφθη 30χρονος διακινητής μεταναστών – Πάνω από 3.000 ευρώ η μεταφορά τους στην Ελλάδα απ’ την Αίγυπτο

Ο 30χρονος χειριστής του σκάφους που μετέφερε χθες 40 μετανάστες συνελήφθη από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου με τις κατηγορίες για παράνομη είσοδο στη χώρα, διευκόλυνση και έκθεση σε κίνδυνο.

Οι μετανάστες που επέβαιναν στον σκάφος, δήλωσαν πως είχαν ξεκινήσει από ακτές Τομπρούκ Λιβύης τις πρώτες πρωινές ώρες την 20-05-2024, καταβάλλοντας 200.000 λίρες Αιγύπτου για τη μεταφορά τους στην Ελλάδα (περίπου 3.900 ευρώ)

Θυμίζουμε ότι οι 40 αλλοδαποί (28 άντρες και 12 ανήλικοι) περισυλλέγησαν χθες το πρωί από ναυαγοσωστικό σκάφος του λιμενικού, μετά από ενημέρωση του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Αρχηγείου Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., για σκάφος με αλλοδαπούς επιβαίνοντες που βρίσκονται σε δυσχερή θέση, στη θαλάσσια περιοχή 52 ν.μ. νότια της Κρήτης

Οι μετανάστες αποβιβάστηκαν με ασφάλεια στο λιμάνι των Καλών Λιμένων και στη συνέχεια, μεταφέρθηκαν στο Ηράκλειο, με τη συνοδεία στελεχών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηρακλείου.

 

 

Κρήτη - Τελευταία Νέα
ΚΟΥΤΣΑΚΗΣ 300×250
Περισσότερες Ειδήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept