Αεροδρόμιο Καστελίου: Προχωράνε με σταθερούς ρυθμούς οι εργασίες – Δείτε βίντεο

Οι εργασίες για την κατασκευή του νέου αεροδρομίου στο Καστέλι Ηρακλείου προχωρούν με σταθερούς ρυθμούς, φέρνοντας την Κρήτη πιο κοντά σε ένα από τα πιο σύγχρονα αεροπορικά κέντρα της Μεσογείου.

Το έργο, το οποίο αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες υποδομές τόσο για το νησί όσο και για την Ελλάδα, αναμένεται να αλλάξει δραστικά το αεροπορικό τοπίο της περιοχής.

Οι τελευταίες εξελίξεις δείχνουν πως το βασικό κτίριο του αεροδρομίου έχει ήδη αρχίσει να παίρνει μορφή, όπως αποδεικνύεται από το πρόσφατο βίντεο που κυκλοφόρησε, δίνοντας μια γεύση από την πρόοδο των κατασκευών. Το νέο αεροδρόμιο, με την ολοκλήρωσή του, θα αντικαταστήσει το υπάρχον αεροδρόμιο Νίκος Καζαντζάκης, προσφέροντας πιο εκσυγχρονισμένες και αποδοτικές υπηρεσίες.

Η κατασκευή του αεροδρομίου στο Καστέλι είναι ένα έργο κομβικής σημασίας, όχι μόνο για την Κρήτη αλλά και για ολόκληρη τη χώρα, καθώς θα ενισχύσει σημαντικά τις αεροπορικές συνδέσεις και την τουριστική κίνηση. Στην πλήρη ανάπτυξή του, το αεροδρόμιο θα δημιουργήσει περίπου 2.000 θέσεις εργασίας κατά τη διάρκεια της κατασκευής και πολλές περισσότερες μόνιμες θέσεις όταν θα αρχίσει να λειτουργεί και να επεκτείνονται οι εμπορικές του υποδομές.

Σύμφωνα με μια πρόσφατη έκθεση του Air Transport Action Group (ATAG), το νέο αεροδρόμιο αναμένεται να δημιουργήσει περίπου 7.000 με 7.500 άμεσες θέσεις απασχόλησης, επηρεάζοντας θετικά την τοπική οικονομία. Αυτές οι θέσεις θα αφορούν ένα ευρύ φάσμα επαγγελμάτων, από προσωπικό της εταιρείας διαχείρισης του αεροδρομίου, έως εργαζόμενους σε αεροπορικές εταιρείες, εταιρείες handling και παροχής υπηρεσιών.

Επιπλέον, το Δεκέμβριο του 2022, η σύμβαση παραχώρησης του έργου τροποποιήθηκε για να αυξήσει τους χώρους του αεροδρομίου κατά 32%, φτάνοντας περίπου στα 91.000 τετραγωνικά μέτρα αντί των αρχικά προβλεπόμενων 68.000. Αυτή η επέκταση υπογραμμίζει τη δέσμευση για την ανάπτυξη ενός αεροδρομίου που θα μπορεί να ανταποκριθεί στις μελλοντικές ανάγκες του νησιού και της χώρας.

Το νέο αεροδρόμιο στο Καστέλι, με τις σύγχρονες υποδομές και τις εκτεταμένες υπηρεσίες που θα προσφέρει, αναμένεται να αποτελέσει έναν σημαντικό κόμβο στη Μεσόγειο, δίνοντας ώθηση στην οικονομία και την ανάπτυξη της Κρήτης.

Χωρίς Κατηγορία - Τελευταία Νέα
ΚΟΥΤΣΑΚΗΣ 300×250
Περισσότερες Ειδήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept