Κρήτη: Πυροσβέστης μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με αναπνευστικά προβλήματα μετά από επιχείρηση

Χθες το απόγευμα, ένα σοβαρό περιστατικό εκτυλίχθηκε στον Λαγκά Ρεθύμνου, όταν ξέσπασε πυρκαγιά σε οικία, προκαλώντας σημαντικές υλικές ζημιές.

Η πυρκαγιά, που εκδηλώθηκε γύρω στις 14:00, τέθηκε υπό έλεγχο από την Πυροσβεστική Υπηρεσία και κατασβέστηκε πλήρως μέχρι τις 20:00 το βράδυ. Η κατοικία ανήκε σε μια 48χρονη γυναίκα, η οποία ευτυχώς δεν βρισκόταν μέσα στο σπίτι τη στιγμή του περιστατικού.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης κατάσβεσης, ένας από τους πυροσβέστες που επιχειρούσε στο σημείο αντιμετώπισε σοβαρά αναπνευστικά προβλήματα. Ο καπνός και τα τοξικά αέρια που εκλύονταν από τη φωτιά προκάλεσαν δυσκολία στην αναπνοή του, με αποτέλεσμα να κριθεί απαραίτητη η άμεση διακομιδή του σε ιατρική μονάδα για να λάβει τις πρώτες βοήθειες.

Οι συνάδελφοί του στο σημείο έδρασαν γρήγορα και αποτελεσματικά. Ο πυροσβέστης, αμέσως μόλις παρουσίασε τα συμπτώματα αναπνευστικής δυσχέρειας, απομακρύνθηκε από την ενεργή ζώνη της φωτιάς. Οι πρώτες βοήθειες που του παρασχέθηκαν επί τόπου από την ομάδα διάσωσης περιλάμβαναν την παροχή οξυγόνου και υποστήριξη μέχρι να φτάσει το ασθενοφόρο.

Στη συνέχεια, ο πυροσβέστης μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Περάματος, όπου οι ιατροί σταθεροποίησαν την κατάσταση της υγείας του και παρείχαν περαιτέρω ανακουφιστική φροντίδα. Για να εξασφαλιστεί η πλήρης αξιολόγηση και η περαιτέρω αντιμετώπιση των συμπτωμάτων του, κρίθηκε σκόπιμη η διακομιδή του στο νοσοκομείο Ρεθύμνου.

Κρήτη - Τελευταία Νέα
ΚΟΥΤΣΑΚΗΣ 300×250
Περισσότερες Ειδήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept