Κρήτη: Ακυβέρνητο έμεινε ιστιοφόρο λόγω μηχανικής βλάβης – Ανησυχία από τους δύο επιβάτες

Σήμερα το πρωί, οι λιμενικές Αρχές της Σητείας και του Αγίου Νικολάου έλαβαν ειδοποίηση από το Ε.Κ.Σ.Ε.Δ. του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής (Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.) σχετικά με την ακυβερνησία ενός ιστιοφόρου σκάφους με σημαία Πολωνίας.

Το σκάφος, στο οποίο επέβαιναν δύο άτομα, ένας Αμερικανός και ένας Βρετανός, είχε παρουσιάσει μηχανική βλάβη και βρισκόταν ακυβέρνητο στη θαλάσσια περιοχή 2,15 ναυτικά μίλια έξω από τον κόλπο Αγίου Νικολάου Κρήτης.

Άμεσα κινητοποιήθηκαν για παροχή βοήθειας ένα περιπολικό σκάφος του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής και το αλιευτικό σκάφος “ΜΠΙΝΗΣ”, με αριθμό νηολογίου Αγίου Νικολάου 186. Επιπλέον, από ξηράς, ένα περιπολικό όχημα του Λιμενικού Σώματος κατευθύνθηκε προς την περιοχή για υποστήριξη. Το αλιευτικό σκάφος “ΜΠΙΝΗΣ” εντόπισε το ακυβέρνητο ιστιοφόρο και τους δύο επιβαίνοντες, οι οποίοι ήταν σε καλή κατάσταση.

Με τη βοήθεια του αλιευτικού σκάφους, το ιστιοφόρο οδηγήθηκε με ασφάλεια στο αλιευτικό καταφύγιο Μόχλος, υπό τη συνοδεία του περιπολικού σκάφους του Λιμενικού Σώματος. Μετά τον ασφαλή ελλιμενισμό του ιστιοφόρου, οι αρχές του Λιμεναρχείου Σητείας απαγόρευσαν τον απόπλου του σκάφους έως ότου επιδιορθωθεί η μηχανική βλάβη και προσκομιστεί το σχετικό βεβαιωτικό για την αποκατάσταση. Από το περιστατικό δεν προκλήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Κρήτη - Τελευταία Νέα
ΚΟΥΤΣΑΚΗΣ 300×250
Περισσότερες Ειδήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept