Κρήτη: Τραυματίστηκε εργαζόμενος σε δομή – Μεγάλο κομμάτι σοβά έπεσε πάνω του! (pic)

Έναν μήνα μετά τις καταγγελίες των εργαζομένων του πρώην Θεραπευτηρίου Ψυχικών Παθήσεων Χανίων για την κατάσταση των δομών αποασυλοποίησης το ατύχημα δεν άργησε να γίνει!

Σύμφωνα με το Χανιώτικα Νέα. χθες το απόγευμα έπεσε μεγάλο κομμάτι σοβά και τραυμάτισε τον πρόεδρο του Συλλόγου Εργαζομένων, Αντώνη Καζούλη ο οποίος μεταφέρθηκε στα επείγοντα του Νοσοκομείου.

Ο ίδιος ο κ. Καζούλης ανέφερε: «Είχαμε πάει να ετοιμάσουμε τους άρρωστους στα δωμάτια και ξαφνικά έπεσε ένα μεγάλο κομμάτι σοβά στο κεφάλι μου. Μου άνοιξε το κεφάλι, συνάδελφος με πήγε στα Επείγοντα του Νοσοκομείου για πρώτες βοήθειες. Αν έλειπα, ο σοβάς θα είχε πέσει στον ψυχικά πάσχοντα που ήμουν από πάνω του».

Το περιστατικό, όπως μας είπε, έγινε σε οικοτροφείο της αποασυλοποίησης.

«Ένα μήνα πριν είχαμε ειδοποιήσει ότι θα γίνει το κακό. Στο κεφάλι έχω οίδημα και ράμματα», συμπλήρωσε ο ίδιος.

Πρόσφατα εκπρόσωποι του Σωματείου Εργαζόμενων στο (πρώην) Θεραπευτήριο Ψυχικών Παθήσεων κατέθεσαν στον εισαγγελέα Χανίων, μέσω του δικηγόρου τους, Μανώλη Παπαδομανωλάκη, μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου για τις σοβαρές ελλείψεις στο προσωπικό ενώ αναφέρθηκαν και στην κατάσταση στους ξενώνες.

Ο νοσηλευτής, μέλος του Συλλόγου και προϊστάμενος τμήματος ξενώνα ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης του πρώην Θεραπευτηρίου Ψυχικών Παθήσεων και νυν ψυχιατρικού τομέα του Γενικού Νοσοκομείου Χανίων, Γιάννης Φραγκονικολάκης, για την κατάσταση στους ξενώνες, είχε πει: «Τα κτήρια των ξενώνων είναι άθλια. Τα υδραυλικά και ηλεκτρικά δεν δουλεύουν. Οι μονώσεις μπάζουν. Υγρασίες, μούχλες με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Καταθέσαμε τη μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου γιατί στο τέλος, αν γίνει κάτι, θα βρεθεί κατηγορούμενο το προσωπικό το οποίο είναι στις βάρδιες όπως γίνεται κατά πάγια τακτική και τιμωρούνται συνάδελφοι οι οποίοι δεν φταίνε».

Δείτε φωτογραφία:

Κρήτη - Τελευταία Νέα
ΚΟΥΤΣΑΚΗΣ 300×250
Περισσότερες Ειδήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept