Καλύτερος συντονισμός για την καταπολέμηση του δάκου στην Κρήτη (vid)

Στόχος της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τετάρτης στην Περιφερειακή Ενότητα Λασιθίου ήταν ο καλύτερος συντονισμός των επεμβάσεων από τα συνεργεία καταπολέμησης του δάκου.

Ο αρμόδιος αντιπεριφερειάρχης αγροτικής οικονομίας στην περιφέρεια Κρήτης, Σταύρος Τζεδάκης, μιλώντας στο fonien.gr, τόνισε την ανάγκη προστασίας του καρπού της ελιάς για την τόνωση της παραγωγής. Ο κ. Τζεδάκης επισήμανε επίσης ότι η παρουσία του δάκου έχει αυξηθεί σε ορισμένες ορεινές περιοχές του νησιού.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν εκπρόσωποι από την Περιφέρεια Κρήτης, τον Δήμο Ιεράπετρας, την Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Λασιθίου, τον Αγροτικός Συνεταιρισμός Ιεράπετρας, καθώς και εκπρόσωποι των συνεργείων καταπολέμησης του δάκου.

Σκοπός της συνάντησης ήταν ο συντονισμός των δράσεων για την αποτελεσματικότερη καταπολέμηση του δάκου και την προστασία της ελαιοπαραγωγής.

Η Περιφέρεια Κρήτης θα συνεχίσει να παρακολουθεί στενά την εξέλιξη της προσβολής από τον δάκο και θα λαμβάνει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία της ελαιοπαραγωγής.

Η συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων είναι απαραίτητη για την αποτελεσματική καταπολέμηση του δάκου και την προστασία της ελαιοπαραγωγής στην Κρήτη.

 

fonien.gr

 

Αγροτικά - Τελευταία Νέα
ΚΟΥΤΣΑΚΗΣ 300×250
Περισσότερες Ειδήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept