Δεκαπενταύγουστος στη Μονή Καλυβιανής

Η Ολονύκτια Ακολουθία του Δεκαπενταύγουστου στην Ιερά Μονή Παναγίας Καλυβιανής, θα ξεκινήσει στις 8.30 το βράδυ του Σαββάτου 10 Αυγούστου με τον Μέγα Εσπερινό και θα ακολουθήσουν Παράκληση, Άγιο Ευχέλαιο, Μεσονυκτικό, Όρθρος και Θεία Λειτουργία.

Την Κυριακή 11 Αυγούστου θα γίνει 2η Θεία Λειτουργία στις 8 το πρωί.

Καθημερινά στις 6 το απόγευμα, τελείται Εσπερινός και ακολουθεί Παράκληση στην Παναγία, ενώ στις 6 το πρωί τελείται Θεία Λειτουργία.

Στην Ορθόδοξη Χριστιανική Εκκλησία ο εορτασμός της Κοίμησης της Θεοτόκου, στις 15 Αυγούστου, περιλαμβάνει κατά πρώτο λόγο τον θάνατο και την ταφή της Παναγίας και κατά δεύτερο την Ανάσταση και τη μετάστασή Της στους ουρανούς.

Η Κοίμηση της Θεοτόκου, σύμφωνα με την ορθόδοξη παράδοση, συνέβη στο σπίτι του Ευαγγελιστή Ιωάννη, στο οποίο διέμενε η μητέρα του Θεανθρώπου. Αφού της έκλεισαν τα μάτια, οι Απόστολοι μετέφεραν το νεκροκρέβατό της στον κήπο της Γεθσημανής, όπου και την έθαψαν. Μοναδικός απών από την κηδεία της υπήρξε ο Απόστολος Θωμάς.

Όταν μετά από τρεις μέρες πήγε στον τάφο της, βρήκε μόνο τα εντάφια. Η Παναγία είχε Αναστηθεί.

Αυτή είναι η νίκη της ζωής απέναντι στο θάνατο… ένα γεγονός που εορτάζεται από τους Ορθόδοξους Χριστιανούς κάθε χρόνο.

 

πηγή: Δια-SOS-τε τη Μεσαρά

Κρήτη - Τελευταία Νέα
ΚΟΥΤΣΑΚΗΣ 300×250
Περισσότερες Ειδήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept