Σοβαρά προβλήματα σε νοσοκομείο της Κρήτης: Χωρίς καρδιολόγο, με σοβαρά περιστατικά να πέφτουν… βροχή!

Η κατάσταση στον χώρο της Υγείας στην Κρήτη βρίσκεται ξανά στο επίκεντρο, αυτή τη φορά από τους εργαζόμενους στο Νοσοκομείο Σητείας, οι οποίοι περιγράφουν τη σοβαρή υποστελέχωση και τις ελλείψεις που θέτουν σε κίνδυνο τις ζωές των ασθενών.

Σύμφωνα με ανακοίνωσή τους, το νοσηλευτικό ίδρυμα βρέθηκε αντιμέτωπο με μία κρίσιμη ημέρα, κατά την οποία δεν υπήρχε εφημερεύων καρδιολόγος, ενώ ταυτόχρονα διακομίστηκαν στα επείγοντα τρία σοβαρά καρδιολογικά περιστατικά.

Οι εργαζόμενοι τονίζουν την αγωνία τους για την επικίνδυνη έλλειψη ιατρικού προσωπικού, επισημαίνοντας πως τέτοιες καταστάσεις δεν είναι σπάνιες, αλλά αποτελούν καθημερινή πραγματικότητα. Η απουσία καρδιολόγου σε ένα νοσοκομείο που εξυπηρετεί μια ολόκληρη περιοχή υπογραμμίζει τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει το σύστημα υγείας, με τους εργαζόμενους να καλούν τις αρμόδιες αρχές να λάβουν άμεσα μέτρα για την ενίσχυση του προσωπικού και τη βελτίωση των συνθηκών εργασίας.

Η ανακοίνωση: «Ο Σύλλογος Εργαζομένων του Νοσοκομείου Σητείας για άλλη μια φορά βρίσκεται στη δυσάρεστη θέση να αναδείξει και να επισημάνει την αναγκαιότητα το νοσοκομείο μας να στελεχωθεί και οι κλινικές του να λειτουργούν σε πλήρη ανάπτυξη ώστε να μπορεί να παρέχει στους συμπολίτες μας αλλά και στους επισκέπτες μας την υγειονομική περίθαλψη που τους αξίζει και δικαιούται.

Στις 9/8/2024 προσήλθαν στα επείγοντα του νοσοκομείου μας τρεις συνάνθρωποι μας από Ξερόκαμπο, Ζάκρο και Αρμένους με επείγοντα σοβαρά καρδιολογικά θέματα υγείας. Στο νοσοκομείο μας δεν υπήρχε καρδιολόγος σε εφημερία.

Η αγαπητή καρδιολόγος Καίτη Παλληκαράκη με την ενσυναίσθηση και την αγάπη προς τον συνάνθρωπο που την διακρίνει έσπευσε στο νοσοκομείο μας να αντιμετωπίσει την κατάσταση, αλλά και να συνοδεύσει με το ασθενοφόρο σε μεγαλύτερο νοσηλευτικό ίδρυμα τα περιστατικά. Την ευχαριστούμε πολύ για αυτό!!!

Η Πολιτεία συνεχίζει να αδιαφορεί για τη δραματική κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στον χώρο της υγείας. Η ζωή του πολίτη αφήνεται στην τύχη αλλά και στο φιλότιμο των ιατρών».

Κρήτη - Τελευταία Νέα
ΚΟΥΤΣΑΚΗΣ 300×250
Περισσότερες Ειδήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept