Δραματική έκκληση από τον Γιάννη Λιονάκη για τα τροχαία: «Γονείς, ακούστε με καλά σας παρακαλώ!»

Πολλοί γονείς επιλέγουν να δώσουν στο δεκαοκτάχρονο παιδί τους το παλιό αυτοκίνητο της οικογένειας για να μάθει να οδηγεί ή αναζητούν ένα φθηνό όχημα των 3-4 χιλιάδων ευρώ.

Όμως, αυτή η απόφαση μπορεί να αποδειχθεί μοιραία. Με τα παλαιότερα μοντέλα να υστερούν σε μέσα παθητικής και ενεργητικής ασφάλειας, ουσιαστικά παραδίδετε στο παιδί σας μια “κινούμενη νεκροφόρα”.

Όπως επισημαίνει ο Γιάννης Λιονακης, πρόεδρος του ΕΣΥΠΡΟΤΑ, η ζωή και η ασφάλεια του παιδιού σας αξίζει πολύ περισσότερο από τα παλιοσίδερα και τα χιλιάρικα. Δώστε του το καλύτερο και ασφαλέστερο αυτοκίνητο που έχετε ή περιμένετε μέχρι να μπορέσετε να του το προσφέρετε.

Συγκεκριμένα αναφέρει: «Μην παραχωρείτε το παλιότερο αυτοκίνητο της οικογένειας στο δεκαοκτάχρονο γιο σας ή κόρη σας,για να μάθει τάχαμου σ’ αυτό να οδηγεί. Μη λέτε ψάχνουμε ένα αυτοκίνητο να κάνει 3-4 χιλιάρικα για να μάθει το κοπέλι να οδηγεί.
Του αγοράζετε απλά μια κινούμενη νεκροφόρα,από άποψη τουλάχιστον μέσων παθητικής και ενεργητικής ασφάλειας. Δώστε του το καλύτερο και ασφαλέστερο αυτοκίνητο που έχετε. Αν δεν μπορείτε,να περιμένει μέχρι να μπορέσετε να του δώσετε,ή να του αγοράσετε το καλύτερο,το πιο σύγχρονο αυτοκίνητο.
Η ζωή και η ασφάλεια του παιδιού σας αξίζει πολύ περισσότερο από τα παλιοσίδερα και τα.. χιλιάρικα!».
Κρήτη - Τελευταία Νέα
ΚΟΥΤΣΑΚΗΣ 300×250
Περισσότερες Ειδήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept