Τρεις δωρεές οργάνων μέσα σε 20 ημέρες στο ΠΑΓΝΗ – 11 στο Ηράκλειο το 2024!

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η λήψη οργάνων από 73χρονη δότρια τα ξημερώματα της Τρίτης 20 Αυγούστου.

Η δότρια, που νοσηλευόταν στη ΜΕΘ του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου (ΠΑΓΝΗ), διαγνώστηκε με εγκεφαλικό θάνατο, γεγονός που οδήγησε στη δωρεά των οργάνων της.

Μόνο το 2024 έχουν πραγματοποιηθεί συνολικά 11 δωρεές οργάνων στο νομό Ηρακλείου (7 στο ΠΑΓΝΗ και 4 στο Γ.Ν. Βενιζέλειο), ενώ οι 3 τελευταίες δωρεές πραγματοποιήθηκαν στο ΠΑΓΝΗ μέσα στις τελευταίες 20 ημέρες.

Η Διοίκηση του ΠΑΓΝΗ εκφράζει τα θερμότερα συλλυπητήρια στην οικογένεια της δότριας και εκφράζει ευγνωμοσύνη για τη μεγαλοψυχία τους, καθώς η δωρεά οργάνων τους προσφέρει ζωή σε πολλούς συνανθρώπους μας.

Η Διοίκηση του νοσοκομείου ευχαριστεί επίσης το προσωπικό της ΜΕΘ, την Αναισθησιολογική κλινική, καθώς και την ομάδα του Χειρουργείου για την εξαιρετική συνεργασία και την επιτυχή πραγματοποίηση όλων των διαδικασιών της δωρεάς. Ευχαριστίες απευθύνονται και στις Χειρουργικές Ομάδες του Ευαγγελισμού για την αφαίρεση των νεφρών, καθώς και στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου για την αφαίρεση των κερατοειδών.

Ο γενικός συντονισμός της διαδικασίας πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Ελληνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων (ΕΟΜ), της τοπικής συντονίστριας μεταμοσχεύσεων Ηρακλείου και της ομάδας συντονισμού μεταμοσχεύσεων του νοσοκομείου.

Το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου και ο ΕΟΜ επιθυμούν να εκφράσουν για άλλη μία φορά την ευγνωμοσύνη τους στους Κρητικούς συμπολίτες που με τη γενναιοδωρία τους έχουν χαρίσει ζωή σε δεκάδες ασθενείς που βρίσκονται σε λίστες αναμονής για μεταμόσχευση οργάνων και ιστών.

Κρήτη - Τελευταία Νέα
ΚΟΥΤΣΑΚΗΣ 300×250
Περισσότερες Ειδήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept