Κρήτη: Πολλά τα ερωτηματικά και τρία νέα παιδιά που έχασαν τη ζωή τους στην ερωτηματικά …

Η τραγωδία που συνέβη το πρωί του Σαββάτου 17 Αυγούστου στην Κρήτη, με το τροχαίο δυστύχημα που στοίχισε τη ζωή στον 20χρονο Θοδωρή Τζανίδη, τον 15χρονο Αλέξανδρο Συμιανάκη και τον 18χρονο Νίκο Τζαγκαράκη, καθώς και την 22χρονη κοπέλα που δίνει μάχη για τη ζωή της στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Χανίων, αναδεικνύει μια σειρά σοβαρών ερωτημάτων σχετικά με τις συνθήκες εργασίας των θυμάτων.

Η διερεύνηση επικεντρώνεται σε κρίσιμα ζητήματα:

  1. Νομιμότητα Εργασίας: Είναι αβέβαιο αν τα θύματα εργάζονταν νόμιμα στην επιχείρηση. Θα πρέπει να ερευνηθεί αν η επιχείρηση είχε τις απαραίτητες άδειες και αν οι συνθήκες εργασίας τους συμμορφώνονταν με την ισχύουσα νομοθεσία.
  2. Συνθήκες Εργασίας: Εξετάζεται αν οι συνθήκες εργασίας ήταν κατάλληλες. Οι συνθήκες αυτές περιλαμβάνουν τη γενική ασφάλεια του εργασιακού περιβάλλοντος και τη χρήση προστατευτικού εξοπλισμού.
  3. Ασφαλιστική Κάλυψη: Πρέπει να διαπιστωθεί αν οι εργαζόμενοι ήταν ασφαλισμένοι για επαγγελματικούς κινδύνους. Η έλλειψη ασφαλιστικής κάλυψης συνιστά σοβαρή παράβαση της εργατικής νομοθεσίας.
  4. Τήρηση Ωραρίου: Θα εξεταστεί αν τηρούνταν οι διατάξεις για το ωράριο εργασίας. Η μη τήρηση των κανονισμών μπορεί να επηρεάσει αρνητικά την υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων.
  5. Νομιμότητα Εργασίας Ανήλικου: Ειδική προσοχή δίνεται στον 15χρονο Αλέξανδρο Συμιανάκη, για τον οποίο θα διερευνηθεί αν εργαζόταν με την απαιτούμενη άδεια από το ΣΕΠΕ – Τμήμα Εργασιακών Σχέσεων και αν τηρούνταν οι ρυθμίσεις για την εργασία ανηλίκων.

Η υπόθεση έχει περάσει στους αρμόδιους ελεγκτικούς μηχανισμούς, όπως η Τροχαία και η Επιθεώρηση Εργασίας. Η έρευνα θα επικεντρωθεί στην τήρηση της νομοθεσίας και της ασφαλιστικής κάλυψης, καθώς και στις συνθήκες που οδήγησαν στο τραγικό δυστύχημα.

Κρήτη - Τελευταία Νέα
ΚΟΥΤΣΑΚΗΣ 300×250
Περισσότερες Ειδήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept