Κλείνουν «συμβολικά» τον ΒΟΑΚ – «Ο κόμπος έφτασε στο χτένι»

Σήμερα, Σάββατο 24 Αυγούστου, το οδικό δίκτυο του Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης (ΒΟΑΚ) θα κλείσει συμβολικά για διαμαρτυρία, σε ένδειξη πένθους και αγανάκτησης για το τροχαίο δυστύχημα που σημειώθηκε την προηγούμενη εβδομάδα, στο οποίο τρεις νέοι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους.

Η κινητοποίηση θα πραγματοποιηθεί στις 5:00 το απόγευμα, στο ύψος του κόμβου του Γαλατά, ακριβώς πάνω από το σημείο της τραγωδίας.

Η εν λόγω ενέργεια έρχεται σε μια περίοδο όπου η Κρήτη βιώνει συνεχώς σοβαρά τροχαία ατυχήματα, γεγονός που ενισχύει την αγανάκτηση των κατοίκων και των τοπικών φορέων. Σύμφωνα με τον Γιάννη Παυλάκη, πρόεδρο της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Νομού Χανίων (ΟΕΒΕΝΧ), «τις τελευταίες δεκαετίες, η Κρήτη βιώνει μία τραγωδία με δεκάδες νεκρούς στο βωμό της ασφάλτου του ΒΟΑΚ». Ο κ. Παυλάκης υπογραμμίζει την ανάγκη για έναν νέο, σύγχρονο και ασφαλή ΒΟΑΚ, τονίζοντας ότι «ο κόμπος έφτασε στο χτένι» μετά τον άδικο θάνατο των τριών νέων παιδιών.

Ο αποκλεισμός του ΒΟΑΚ, οργανωμένος από εμπόρους, βιοτέχνες και επαγγελματίες του νομού, έχει ως κύριο αιτούμενο την ταχεία κατασκευή ενός νέου και ασφαλούς οδικού δικτύου. Οι διαδηλωτές απαιτούν από τις αρμόδιες αρχές να επιταχύνουν το έργο και να αποκαταστήσουν τις σοβαρές ελλείψεις της υφιστάμενης υποδομής, η οποία έχει αποδειχθεί επικίνδυνη για τους χρήστες του δρόμου.

«Πρέπει να ενώσουμε τις φωνές μας για ένα δρόμο με ασφάλεια, όπως αξίζει σε εμάς και τα παιδιά μας», προσθέτει ο Γιάννης Παυλάκης. Η κινητοποίηση στόχο έχει να ευαισθητοποιήσει την κοινή γνώμη και τις αρχές σχετικά με την ανάγκη αναβάθμισης του ΒΟΑΚ, έτσι ώστε να αποφευχθούν νέες τραγωδίες στο μέλλον.

Κρήτη - Τελευταία Νέα
ΚΟΥΤΣΑΚΗΣ 300×250
Περισσότερες Ειδήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept