Ένωση Ηρακλείου: Αυτές είναι οι τιμές στα οινοστάφυλα

Η ΕΝΩΣΗ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ενημερώνει τους παραγωγούς – μέλη της για τις τιμές ανά ποικιλία σταφυλιών εσοδείας 2023, όπως αναφέρονται στον παρακάτω πίνακα:

ΠΟΙΚΙΛΙΑ ΤΙΜΗ
Ασύρτικο 0,80€
Θραψαθήρι 0,70€
Λευκές ποικιλίες (Μοσχάτο, Sauvignon Blanc, Chardonnay, Μαλβαζία Αρωμάτικα , Αθήρι, Πλυτό) 0,70€
Βιδιανό 0,60€
Ερυθρές Ποικιλίες (Merlot, Cabernet) 0,60€
Syrah 0,50€
Κοτσιφάλι 0,45€
Λιάτικο 0,45€
Βηλάνα 0,40€
Μαντηλάρι 0,35€
Κοτσιφολιάτικο 0,35€
Λευκά Οινοστάφυλα με οινοποιήσιμο κωδικό 0,30€

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση:

“Η παραλαβή οινοσταφύλων θα γίνεται μόνο από παραγωγούς που εμπιστεύτηκαν την ΕΝΩΣΗ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ και ενεργοποίησαν τα δικαιώματά τους (Επιδότηση) σε αυτή”.

Απαραίτητη προϋπόθεση για την παραλαβή των οινοσταφύλων είναι η προσκόμιση από τους παραγωγούς της Δήλωσης Αμπελοκαλλιέργειας.

Στα πλαίσια αλληλοϋποστήριξης Οργάνωσης και παραγωγών με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου, από τις προαναφερόμενες τιμές το 30% ανά κιλό αξίας του προϊόντος, θα δίδεται με την μορφή κουπονιού για αγορά αγροτικών εφοδίων από τα Καταστήματα Γεωργικών Εφοδίων της Ένωσης Ηρακλείου.

Στα πλαίσια αναβάθμισης της ποιότητας του παραγόμενου κρασιού, η Οργάνωση μας συνιστά στους παραγωγούς-μέλη της, τα οινοστάφυλα να προσκομίζονται σε πλαστικά κιβώτια (κλούβες) την ίδια μέρα της κοπής τους και απαρέγκλιτα να τηρούν τις παρακάτω προϋποθέσεις:

α. Να έχουν ικανοποιητικό βαθμό ωριμότητας τουλάχιστον  12,5 Be για τις ερυθρές ποικιλίες και 12 Be για τις λευκές.

β. Να μην έχουν μυκητολογική προσβολή (σάπισμα) και ηλιοεγκαύματα.

Τόπος παραλαβής των οινοσταφύλων θα είναι το Οινοποιείο στην Παλιανή, καθώς και τα Υποκαταστήματα Αστερουσίων και Αρκαλοχωρίου.

Παραλαβή θα γίνεται και στις Αρχάνες Ηρακλείου.

Η ημερομηνία έναρξης παραλαβής θα ανακοινωθεί με νεώτερο Δελτίο Τύπου.

Πληροφορίες στα τηλέφωνα: (2810) 378148, 792108, 791250

Υποκ/μα Αρκαλοχωρίου: 28910/22223

Υποκ/μα Αστερουσίων: 28930/22309

Αγροτικά - Τελευταία Νέα
ΚΟΥΤΣΑΚΗΣ 300×250
Περισσότερες Ειδήσεις
REALTORS 300×250

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept