Ηράκλειο: Συνελήφθη 46χρονος για απάτες – Ισχυρίστηκε ότι προσελήφθη με αγγελία

Στη σύλληψη ενός 46χρονου με καταγωγή από την Βουλγαρία προχώρησαν οι αστυνομικές αρχές το μεσημέρι της Τρίτης στο Ηράκλειο ο οποίος φέρεται να ήταν αυτός που κρυβόταν πίσω από δυο υποθέσεις απάτης σε βάρος ηλικιωμένων γυναικών.

Ειδικότερα μετά από ενδελεχή έρευνα των αστυνομικών προέκυψε ότι ο κατηγορούμενος ήταν αυτός που κρύβεται πίσω από ένα τηλεφώνημα που έγινε σε δυο ηλικιωμένες γυναίκες τις προηγούμενες μέρες κατά τη διάρκεια του οποίου ζήτησε από τις ηλικιωμένες γυναίκες χρήματα λέγοντας τους ότι είναι γιατρός και τα παιδιά τους είχαν εμπλακεί σε τροχαίο ατύχημα.

Ο φερόμενος ως δράστης όποιος προέκυψε είχε καταφέρει να αποσπάσει από τις δυο γυναίκες συνολικά το χρηματικό ποσό των έξι χιλιάδων (6.000) ευρώ καθώς και, κοσμήματα αξίας πέντε χιλιάδων (5.000) ευρώ.

Ωστόσο όπως αποδείχτηκε ο 46χρονος δεν δρούσε μόνος αλλά μαζί με ακόμα 2 άτομα και οι τρεις τους εντόπιζαν ηλικιωμένους και τους τηλεφωνούσαν προσπαθώντας να τους εξαπατήσουν με το ίδιο «παραμύθι».

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες ο κατηγορούμενος ισχυρίστηκε στις αστυνομικές αρχές ότι είχε προσληφθεί από έτερο άνδρα με καταγωγή από την Βουλγαρία για να κάνει απροσδιόριστες εργασίες έναντι αμοιβής όπως ανέφερε η αγγελία που είδε σε μέσω κοινωνικής δικτύωσης και τελικά ήταν αυτή η «δουλειά».

Στο μεταξύ οι αστυνομικές αρχές σύμφωνα με πληροφορίες δέχονται εδώ και δυο μέρες αρκετές καταγγελίες από ηλικιωμένους στο Ηράκλειο ότι έγιναν προσπάθειες εξαπάτησης σε βάρος τους. Συγκεκριμένα οι πληροφορίες αναφέρουν για τουλάχιστον 13 τέτοιες καταγγελίες.

Πάντως σε έρευνα που ακολούθησε στο κατάλυμα που διέμενε ο συλληφθέντας, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

το χρηματικό ποσό των 9.270 ευρώ,
κοσμήματα και
συσκευή κινητού τηλεφώνου.
Τα κατασχεθέντα χρηματικά ποσά και κοσμήματα αποδόθηκαν στις παθούσες, ενώ ερευνάται η συμμετοχή τους σε ομοειδείς υποθέσεις.

Η προανάκριση ενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηρακλείου.

Κρήτη - Τελευταία Νέα
ΚΟΥΤΣΑΚΗΣ 300×250
Περισσότερες Ειδήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept