Κρήτη: Αιματηρό συμβάν στο ΕΠΑΛ: Ένοχοι οι δύο δράστες – Τι είπε το θύμα στο δικαστήριο

Ένοχοι χωρίς ελαφρυντικά κρίθηκαν από το Αυτόφωρο Δικαστήριο στα Χανιά, οι δύο συλληφθέντες για το περιστατικό με μαχαίρι στο Εσπερινός ΕΠΑΛ Χανίων την περασμένη Δευτέρα (16/9). Ο ένας 18χρονος που κρατούσε το μαχαίρι τιμωρείται με φυλάκιση 2 χρόνια και 7 μήνες και ο άλλος, 20χρονος συλληφθέντας με φυλάκιση 1 χρόνου. Ο πρώτος θα εκτίσει 3 μήνες φυλακή και η υπόλοιπη ποινή αναστέλλεται για 3 χρόνια υπό τον όρο της μη προσέγγισης των παθόντων σε απόσταση μικρότερη των 100 μέτρων.

Για τον δεύτερο αναστέλλεται η ποινή για 3 χρόνια υπό τον ίδιο όρο.

Οι ποινές δύνανται να ανασταλούν κατόπιν έφεσης.

Τι είπαν το θύμα και οι κατηγορούμενοι

Κατά τη διάρκεια του δικαστηρίου που έγινε σήμερα το μεσημέρι το θύμα του περιστατικού (μαθητής του Εσπερινού ΕΠΑΛ) τόνισε ότι, “είμαστε με την παρέα μου όταν ξαφνικά ήρθαν τα άτομα και επιτέθηκαν σε κάποιους. Πιαστήκαμε στα χέρια και ξαφνικά δέχτηκα το χτύπημα με μαχαίρι”. Το θύμα τόνισε ότι δεν ήξερε για ποιο λόγο ξεκίνησε η φασαρία. Θεώρησε ότι τους έβαλε ένας άλλος που τον φωνάζουν με συγκεκριμένο παρατσούκλι. Ήταν τυχερός που χτυπήθηκε ελαφρά στο στόμα και θεωρεί πως το χτύπημα έγινε επίτηδες. “Αρχικά επιτέθηκαν 3-4 άτομα αλλά μετά ήρθαν και άλλοι”, τόνισε.

Αυτόπτης μάρτυρας ανέφερε ότι ξαφνικά εμφανίστηκε μια ομάδα εξωσχολικών ατόμων και ξεκίνησε φασαρία συμπλεκόμενη με άλλους. Τότε πήγε το θύμα να τους χωρίσει και δέχτηκε το χτύπημα από μαχαίρι. “Είχαν προηγηθεί παρεξηγήσεις αλλά δεν ξέρω γιατί ξεκίνησε η φασαρία”, ανέφερε.

Άλλος μάρτυρας σε γραπτή κατάθεση η οποία αναγνώστηκε στο δικαστήριο ανέφερε ότι φώναζαν έναν με συγκεκριμένο παρατσούκλι ο οποίος πήρε τηλέφωνο από το κινητό του και στην συνέχεια εμφανίστηκαν τα άλλα άτομα και ξεκίνησαν την φασαρία.

Ο 18χρονος κατηγορούμενος που κρατούσε το μαχαίρι είπε ότι πήγαν σχολείο να λύσουν κάποιες διαφορές και είδε κάποιον από την παρέα του να χτυπάει άλλον με γροθιά. Δεν πήγε για να κάνει φασαρία. Αρνήθηκε πως κρατούσε μαχαίρι. Ο άλλος, ο 20χρονος κατηγορούμενος είπε ότι έγινε φασαρία επειδή ήθελαν να λύσουν διαφορές γιατί κάποιοι θεώρησαν ότι κορόιδεψαν έναν φίλο τους. Ο ίδιος αρνήθηκε πως συμμετείχε στην φασαρία.

Τέλος, η εισαγγελέας το χαρακτήρισε ως “ιδιαίτερα σοβαρό περιστατικό επειδή η ομάδα των ατόμων έδρασε ως συμμορία που πήγε στον χώρο του σχολείου για να επιτεθεί σε ομάδα μαθητών θεωρώντας ότι κορόιδευαν έναν φίλο τους. Και ζήτησε να αντιμετωπισθεί με την ανάλογη βαρύτητα”.

Εν τέλει ακολούθησαν οι παραπάνω ποινές για αμφότερους τους κατηγορούμενους, όπως έκρινε το δικαστήριο.

 

flashnews.gr

Κρήτη - Τελευταία Νέα
ΚΟΥΤΣΑΚΗΣ 300×250
Περισσότερες Ειδήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept