Στην κορυφή των γαστρονομικών προορισμών στον κόσμο για το 2025 η Κρήτη!

Τρεις ελληνικές περιοχές ξεχώρισαν διεθνώς ως κορυφαίοι γαστρονομικοί προορισμοί, σύμφωνα με τη λίστα του Taste Atlas, βασισμένη σε 477.287 αξιολογήσεις για περισσότερα από 15.000 πιάτα παγκοσμίως.

Πελοπόννησος – 2η Θέση

Η Πελοπόννησος κατάφερε να σκαρφαλώσει στη δεύτερη θέση, χάρη σε παραδοσιακά πιάτα όπως:

  • Γουρουνοπούλα
  • Κουνουπίδι καπαμά
  • Τσουχτί
  • Πετούλες

Οι γαστρονομικές περιπλανήσεις στην Πελοπόννησο περιλαμβάνουν μέρη όπως η Φοινίκη Λακωνίας, η Καλαμάτα, ο Μαίναλος, η Ολυμπία και το Λυγουριό.

Κυκλάδες – 5η Θέση

Η γαστρονομική ταυτότητα των Κυκλάδων είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τοπικά προϊόντα όπως:

  • Γραβιέρα & Αρσενικό Νάξου
  • Κοπανιστή Μυκόνου
  • Φάβα και ντοματίνια Σαντορίνης
  • Λαδένια Κιμώλου
  • Τοματοκεφτέδες

Κρήτη – 6η Θέση

Η Κρήτη, γνωστή για την πλούσια γαστρονομική της κληρονομιά, κατέκτησε την έκτη θέση με εμβληματικά πιάτα όπως:

  • Ντάκος
  • Απάκι
  • Στάκα και καλτσούνια
  • Αντικριστό
  • Χοχλιοί μπουρμπουριστοί

Διεθνής Αναγνώριση

Στην 1η θέση της λίστας αναδείχθηκε η Καμπανία της Ιταλίας, ωστόσο η ελληνική παρουσία στη λίστα αποδεικνύει τη γαστρονομική δυναμική της χώρας μας, με πιάτα που ταξιδεύουν τους επισκέπτες σε αυθεντικές γεύσεις και μοναδικές εμπειρίες.

DUMBO 300×250
Κρήτη - Τελευταία Νέα
ΚΟΥΤΣΑΚΗΣ 300×250
Περισσότερες Ειδήσεις
REALTORS 300×250

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept