Λεμονάτο μοσχαράκι

Αν ζηλεύετε το τέλειο καλομαγειρεμένο λεμονάτο μοσχαράκι της ταβέρνας, αυτή είναι η συνταγή που αναζητάτε. Φυσικά σερβίρετε με τηγανητές πατάτες για ολοκληρωμένη απόλαυση!

Υλικά
1½ κιλό μοσχάρι για κατσαρόλα
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
4-5 κόκκους μπαχάρι
1 κοφτό κουτ. γλυκού ρίγανη ξερή
1 κουτ. σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
400ml ζωμό κρέατος φρέσκο ή ψυγείου
1 κουτ. σούπας βούτυρο αγελάδος
40ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο + επιπλέον για το σοτάρισμα
3 λεμόνια
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Διαδικασία

Βήμα 1
Σε ένα τηγάνι ζεσταίνετε τα 40ml ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρετε το μοσχάρι μέχρι να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές. Ταυτόχρονα, σε δεύτερη κατσαρόλα σοτάρετε σε 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο και στο βούτυρο το κρεμμύδι και το σκόρδο για 1 λεπτό για να βγάλουν τα αρώματά τους. Προσθέτετε το μοσχάρι, πασπαλίζετε με το αλεύρι και σβήνετε με τον χυμό από το ένα λεμόνι.

Βήμα 2
Προσθέτετε τα μπαχάρια, τη ρίγανη, πιπέρι, αλάτι και τον ζωμό. Χαμηλώνετε τη φωτιά και σιγομαγειρεύετε για περίπου 1 ώρα και 30 λεπτά.

Βήμα 3
Μόλις το φαγητό μείνει με τη σάλτσα του, προσθέτετε τον χυμό από δύο λεμόνια. Σερβίρετε με τηγανητές πατάτες και μπόλικη σάλτσα.

olivemagazine.gr

Μαγειρική - Τελευταία Νέα
ΚΟΥΤΣΑΚΗΣ 300×250
Περισσότερες Ειδήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept