Ξεκίνησε η μεγάλη πορεία για το Βενιζέλειο

Ξεκίνησε στις 10.20 το πρωί η μεγάλη πορεία για το Βενιζέλειο νοσοκομείο, με τις εξελίξεις το τελευταίο 24ωρο να είναι καταιγιστικές.

Πλήθος κόσμου δίνει το «παρών» στην κινητοποίηση, διεκδικώντας μια καλύτερη λειτουργία για ένα από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία του νησιού.

Η πορεία ξεκίνησε από το Βενιζέλειο νοσοκομείο και μέσω των λεωφόρων Κνωσού και Δημοκρατίας και θα περάσει από το Εργατικό Κέντρο. Στη συνέχεια  θα κινηθεί περιμετρικά του Πάρκου Γεωργιάδη και θα καταλήξει στην Πλατεία Ελευθερίας.

Όπως είπε, μιλώντας στην ΕΡΤ και τη Φανή Καλαθάκη ο Πρόεδρος Γιατρών ΕΣΥ, Νομού Ηρακλείου, κ Αλέξανδρος Καφετζάκης, «Παρά υποσχέσεις του υπουργού Υγείας, οι πολίτες ζητούν διαβεβαιώσεις για ένα από τα πιο ιστορικά νοσοκομεία της Κρήτης που οδεύει προς κατάρρευση».

Στόχος των διοργανωτών είναι να σταλεί ηχηρό μήνυμα για την ανάγκη στήριξης του Βενιζελείου και γενικότερα των δημόσιων δομών υγείας στο νησί που “δοκιμάζονται” από την υποστελέχωση.

Στα αιτήματα των εργαζομένων συμπεριλαμβάνονται:

· Να καλυφθούν άμεσα όλες οι ανάγκες ουσιαστικής λειτουργίας του Βενιζελείου ως νοσοκομείου.

· Να μη γίνει καμία συγχώνευση- κατάργηση κλινικών και νοσοκομείων.

· Να αυξηθούν τα κονδύλια του κρατικού προϋπολογισμού για την Υγεία.

· Να καλυφθούν όλες οι ανάγκες του ΕΣΥ σε ιατρικό- νοσηλευτικό προσωπικό και σε εργαστηριακό εξοπλισμό.

Κρήτη - Τελευταία Νέα
ΚΟΥΤΣΑΚΗΣ 300×250
Περισσότερες Ειδήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept