Κρήτη: Στην Σητεία ο Χρυσοχοΐδης – “Στόχος μας να προσλάβουμε γιατρούς, να ενισχύσουμε τα Νοσοκομεία”

Μετά το Ηράκλειο, ο Υπουργός Υγείας κ. Μιχάλης Χρυσοχοϊδης βρέθηκε και στη Σητεία. Τόνισε μάλιστα ότι το νοσοκομείο Σητείας είναι στις βασικές του προτεραιότητες.

Στη Σητεία βρέθηκε σήμερα το απόγευμα και αμέσως μετά το Ηράκλειο, ο Υπουργός Υγείας κ. Μιχάλης Χρυσοχοϊδης. Στην ολιγόλεπτη συνέντευξη τύπου στο γραφείο της διοίκησης του Νοσοκομείου η οποία ακολούθησε μετά από διαδοχικές συσκέψεις ανέφερε:

«Βρίσκομαι σήμερα στην Σητεία στο ανατολικό ακραίο σημείο της βόρειας Κρήτης για να τιμήσω το Σητειακό λαό, για να τιμήσω αυτούς τους οποίους αγωνιούν και ανησυχούν για τη δημόσια υγεία στην περιοχή. Μετά το Ηράκλειο ήρθα απευθείας εδώ για να διαβεβαιώσω τους Σητειακούς πολίτες ότι το Νοσοκομείο της Σητείας, ένα Νοσοκομείο το οποίο βρίσκεται στις βασικές μας προτεραιότητες, ένα Νοσοκομείο το οποίο θεραπεύει και νοσηλεύει χιλιάδες πολίτες, σε μία περιοχή που είναι πάρα πολύ παραγωγική, είναι πολυπληθής, ταυτόχρονα είναι τουριστική με εκατοντάδες, χιλιάδες επισκέπτες αλλά ταυτόχρονα έχει προβλήματα με τις υποδομές και δυσκολία στην πρόσβαση, είμαι εδώ λοιπόν για να διαβεβαιώσω ότι θα ενισχύσουμε την λειτουργία του Νοσοκομείου και θα το κάνουμε έτσι ώστε να μπορεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες του Σητειακού λαού».

Αναφερόμενος στο πώς αυτό θα γίνει είπε: «Ήδη αποφασίσαμε και προχωρήσαμε μετά τις συσκέψεις με τους αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες να προκηρύξουμε άμεσα με τις νέες διαδικασίες, δηλαδή την τρίμηνη προθεσμία που δίνει ο νέος νόμος για τις προσλήψεις των γιατρών να προσλάβουμε 1 αναισθησιολόγο, 2 παθολόγους, 2 παιδιάτρους, 1 ακτινολόγο κι 1 ορθοπεδικό.

Τα ίδια αφορούν και τα υπόλοιπα νοσοκομεία της περιοχής όπως είναι η Ιεράπετρα η οποία είναι μία άκρως παραγωγική περιοχή, η οποία έχει δεκάδες χιλιάδες κατοίκους όχι μόνο στην πόλη της Ιεράπετρας αλλά και πέριξ αυτής, κατά μήκος της νότιας ακτής της Κρήτης, του Ηρακλείου και του Λασιθίου. Μιας περιοχής που είναι εξαγωγική, αναπτυσσόμενη κι έχει χιλιάδες εργαζόμενους. Ο στόχος μας λοιπόν είναι κι εκεί, να προσλάβουμε γιατρούς, να ενισχύσουμε το Νοσοκομείο και σε καμιά περίπτωση όπως και το Νοσοκομείο του Αγίου Νικολάου δεν τίθεται υπό αμφισβήτηση σε ότι αφορά την λειτουργία τους.

Είμαστε εδώ λοιπόν, πήραμε αποφάσεις. Παρατείνονται όλες οι συμβάσεις προσωπικού , του επικουρικού, των συμβάσεων ορισμένου χρόνου, των συμβάσεων εργαζομένων που είναι με καθεστώς ΟΑΕΔ, δεν θα φύγει κανείς. Προσλαμβάνουμε νέους γιατρούς, προσλαμβάνουμε νέους νοσηλευτές και οι προσλήψεις όλες αφορούν πρωτίστως αυτά τα Νοσοκομεία τα οποία είναι στις λεγόμενες άγονες περιοχές κι έχουν και τις λεγόμενες άγονες ειδικότητες στις οποίες θα δώσουμε πολύ συγκεκριμένο κίνητρο.»

Ερωτηθείς για το πώς ο ίδιος οριοθετεί το «άμεσα» χρονικά , απάντησε «Το τοποθετώ χρονικά ότι τις επόμενες μέρες θα γίνουν οι προκηρύξεις».

Ερωτηθείς από τους εκπροσώπους των ΜΜΕ για τα κίνητρα που θα δοθούν απάντησε «Τα κίνητρα ανακοινώθηκαν προηγουμένως και θα νομοθετηθούν περαιτέρω. Δεν θέλω να πω τίποτα παραπάνω , θα υπάρξουν και γενικές ανακοινώσεις . Άρα αυτό που έχει σημασία είναι ότι τις επόμενες στην κυριολεξία προκηρύσσονται όλες οι θέσεις που ανέφερα στην Σητεία και στην Ιεράπετρα.»

Ερωτηθείς επίσης για τον αν ισχύουν πλέον οι δηλώσεις περί 4 Νοσοκομείων που δεν χωράνε στο Νομό Λασιθίου απάντησε «δεν υπάρχει καμία τέτοια δήλωση, πρώτον από εμένα, δεύτερο έχουμε τρία Νοσοκομεία. Τα Νοσοκομείο της Νεάπολης θα εξελιχθεί σύντομα και εργαζόμενος προς αυτή την κατεύθυνση, σε ένα σπουδαίο – αυτός είναι ο στόχος μας – Κέντρο Αποκατάστασης. Άρα λοιπόν αυτό που έχει σημασία είναι να ενισχύσουμε περαιτέρω τα Νοσοκομεία της περιοχής, για να μπορέσουν να ανταποκριθούν με βάση τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά δεδομένα που έχουν αυτές οι περιοχές και κυρίως η Σητεία που είναι σε τόσο μεγάλη απόσταση από το αστικό κέντρο. Όπως και η Ιεράπετρα η οποία έχει το στοιχείο της πολυπληθούς παρουσίας χιλιάδων εργαζομένων και χιλιάδων κατοίκων .»

Τέλος συμπλήρωσε «και για τον Άγιο Νικόλαο θα γίνουν προκηρύξεις με βάση όσα ζήτησε η διοίκηση. Όλα τα Νοσοκομεία θα στελεχωθούν πλήρως. Εύχομαι πραγματικά να υπάρξει ενδιαφέρον από την πλευρά των υποψηφίων έτσι ώστε μαζί με τα κίνητρα που θα δοθούν , να μην ξανακάνουμε αυτή την συζήτηση. Ευχαριστώ πολύ» ανέφερε κλείνοντας ουσιαστικά την ολιγόλεπτη συνέντευξη τύπου.

Πηγή: anatolh.com

Κρήτη - Τελευταία Νέα
ΚΟΥΤΣΑΚΗΣ 300×250
Περισσότερες Ειδήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept