Με την καθιερωμένη πορεία τιμούν οι Ηρακλειώτες την 50η επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου – Αυξημένα μέτρα από την ΕΛΑΣ

Την εξέγερση του Πολυτεχνείου και τους νεκρούς της τιμά σήμερα το Ηράκλειο με την καθιερωμένη συγκέντρωση και πορεία στο κέντρο της πόλης.

Επί ποδός βρίσκεται η τοπική ΕΛΑΣ καθώς οι φετινές εκδηλώσεις για την 50η επέτειο της αιματηρής επέμβασης του στρατού στο υπό κατάληψη Πολυτεχνείο πραγματοποιούνται στη σκιά του πολέμου στη Γάζα και του θανάτου του 17χρονου στη Βοιωτία, αλλά και στον απόηχο της εκκένωσης του υπό κατάληψη για πλέον των 20 ετών κτιρίου του Ευαγγελισμού.

Φορείς, σωματεία, σύλλογοι, συλλογικότητες και φοιτητές καλούν τους πολίτες στην συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί στις 6.30 το απόγευμα στην πλατεία Ελευθερίας, από όπου θα ξεκινήσει η καθιερωμένη πορεία.

Στη σημασία της εξέγερσης του Πολυτεχνείου τότε και στον διαχρονικό συμβολισμό της αναφέρονται με ανακοινώσεις τους ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, ο πρόεδρος της ΠΕΔ Κρήτης Γιάννης Κουράκης, ο δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός κ.α.

“Κρατάμε το νήμα της ιστορίας και αυτό θα προτάσσουμε όσοι Νοέμβρηδες και αν περάσουν” αναφέρει, μεταξύ άλλων, σε ανακοίνωσή του ο Φοιτητικός Σύλλογος Ιατρικής, καλώντας στις διήμερες εκδηλώσεις μνήμης και τιμής στην εξέγερση του Πολυτεχνείου που διοργανώνουν οι φοιτητικοί σύλλογοι στη Λότζια και κορυφώνονται με την παρουσία τους στη σημερινή συγκέντρωση και πορεία.

Από την πλευρά του ο Ενιαίος Σύλλογος Καθηγητών Πανεπιστημίου Κρήτης, στο Ηράκλειο, αναφέρει πως: “Στις μέρες μας το Δημόσιο Πανεπιστήμιο βάλλεται και υπονομεύεται ποικιλοτρόπως και τα μηνύματα του Πολυτεχνείου δεν έχουν χάσει την επικαιρότητά τους. Υποχρηματοδότηση, ελλείψεις προσωπικού και έλλειψη συντήρησης γερασμένων υποδομών και κτιρίων αποτελούν χρόνια προβλήματα για τα πανεπιστήμια. Αντί αυτά να επιλύονται, βλέπουμε μια συστηματική προσπάθεια να διαβληθεί ο ρόλος και η αξία των ελληνικών ΑΕΙ, γίνονται προσπάθειες να εξισωθούν τα πτυχία τους με εκείνα αμφιβόλου ποιότητας κολλεγίων ενώ παρουσιάζεται ως πανάκεια και επίτευγμα η παράκαμψη του άρθρου 16 του Συντάγματος και η ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων στη χώρα μας”.

 

πηγή: ΕΡΤ

Κρήτη - Τελευταία Νέα
ΚΟΥΤΣΑΚΗΣ 300×250
Περισσότερες Ειδήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept