“Οι Γερμανοί ήλθαν στο Τυμπάκι το1941 και άρχισαν να το βομβαρδίζουν” – Δείτε τη βιωματική αφήγηση των γεγονότων από τον 96χρονο Ανδρέα Χριστοδουλάκη

Το Τυμπάκι κατά τη γερμανική κατοχή, εξιστορεί όπως το βίωσε ο 96χρονος Ανδρέας Χριστοδουλάκης, ένας από τους γηραιότερους κατοίκους του τόπου - Σε βίντεο του Τυμπακιανού Νίκου Μαρκάκη

Για τη Γερμανική κατοχή στο Τυμπάκι μιλάει ο 96χρονος Ανδρέας Χριστοδουλάκης, μνημονεύοντας γεγονότα όπως τα έζησε ο ίδιος την περίοδο εκείνη στα 14 του χρόνια.
“Οι Γερμανοί ήλθαν στο ΤΥΜΠΑΚΙ τον Ιούνιο του έτους 1941 και άρχισαν να το βομβαρδίζουν. Αμέσως μετά και αφού οι Τυμπακιανοί έφυγαν πρόσφυγες στα γύρω χωριά, τους υποχρέωσαν «δια ροπάλου» οι Γερμανοί να χαλάσουν τα σπίτια τους και να κουβαλήσουν τις πέτρες νότια του ΤΥΜΠΑΚΙΟΥ, για την κατασκευή του αεροδρομίου, το οποίο το πληρώσαμε, το πληρώνουμε και θα το πληρώνουμε για πολύ ακόμη, ως φαίνεται”, αναφέρει ο ίδιος.
“Παρακολουθήστε τον, οδεύοντα στο 96ο έτος της ηλικίας του, από τους γηραιότερους της πόλης μας και πλέον γνώστη των γεγονότων της εποχής εκείνης, εκλεκτό συμπολίτη μας, κάτοικο Τυμπακίου, Ανδρέα Χριστοδουλάκη του Γεωργίου και της Αικατερίνης, ένα ευγενή, σοβαρό και επιτυχημένο επαγγελματία, πρώην ράπτη -καλλιτέχνη παλιάς κοπής, να διηγείται τις εμπειρίες του από την Γερμανική κατοχή στην περιοχή του ΤΥΜΠΑΚΙΟΥ.
Πρόσφυγας στον τόπο του, ειδικότερα δε ξορισμένος από τους Γερμανούς στο Κλήμα, μαζί με τα πέντε αδέλφια του και τους γονείς του, εξιστορεί με λεπτομέρειες και γλαφυρότητα τα γεγονότα της εποχής εκείνης.
Ιστορική παρακαταθήκη τα όσα εξέθεσε, για να μαθαίνουν οι νέοι και να μην ξεχνάνε οι παλιοί”, τονίζει ο ιστοριοδίφης, Νίκος Μαρκάκης, που βιντεοσκοπεί.
Δείτε το σχετικό βίντεο:

Πολιτισμός - Τελευταία Νέα
ΚΟΥΤΣΑΚΗΣ 300×250
Περισσότερες Ειδήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept