Άγγιξε τη νίκη ο ΟΦΗ κόντρα στον Παναθηναϊκό, έμεινε στο «Χ» στο κατάμεστο «Γεντί Κουλέ»

Ο ΟΦΗ προηγήθηκε δύο φορές κόντρα στον Παναθηναϊκό, όμως η έλλειψη συγκέντρωσης τον ανάγκασε να πάρει μόνο τον βαθμό (2-2) στην τελευταία αγωνιστική της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος.

Ο ΟΦΗ μπήκε με την δύναμη του κόσμου του στο παιχνίδι και μόλις στο 3’ έχασε την πρώτη του ευκαιρία με τον Λάρσον να σουτάρει μέσα από την περιοχή, όμως η μπάλα πέρασε άουτ.

Στο 9’ ήταν η σειρά του Ισέκα να απειλήσει την εστία του Ντραγκόφσκι, όμως το πλασέ που επιχείρησε ήταν αδύναμο και ο τερματοφύλακας του Παναθηναϊκού μπλόκαρε.

Ο Παναθηναϊκός μπορεί να είχε την κατοχή της μπάλας, ωστόσο η διπλή ζώνη άμυνας του Δέλλα είχε «εγκλωβίσει» τους πράσινους με αποτέλεσμα η εστία του Μπάουμαν να μην απειληθεί.

Το… σχέδιο Δέλλα πήγε εξαιρετικά και στο 22’ ήρθε η στιγμή που ο ΟΦΗ απείλησε για τρίτη και… φαρμακερή φορά. Συγκεκριμένα ο Ισέκα ελευθερώθηκε εξαιρετικά, πάσαρε στον Χιμένεθ, αυτός μπήκε μέσα στην περιοχή και με εξαιρετικό σουτ έγραψε το 1-0 βάζοντας… φωτιά στο «Γεντί Κουλέ».

Από εκεί και μετά ο Παναθηναϊκός πήρε τα ηνία του παιχνιδιού, κυκλοφορούσε μπάλα ψάχνοντας τα κενά για να απειλήσει την εστία του Μπάουμαν.

Στην πρώτη επίσκεψη του Παναθηναϊκού στα καρέ του Μπάουμαν ήρθε και η ισοφάριση, αφού στο 35’ ο Μπερνάρ έκανε ωραία ατομική ενέργεια, πάσαρε στον χώρο στον Ιωαννίδη, ο οποίος με πλασέ έγραψε το 1-1.

Οι φιλοξενούμενοι άγγιξαν την ανατροπή στο 43’ όμως ο Μπάουμαν έκανε μεγάλη επέμβαση στο σουτ του Παλάσιος.

Το 1-1 δεν άλλαξε ως το φινάλε της αναμέτρησης και έτσι οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια, αφήνοντας ανοιχτούς λογαριασμούς για την επανάληψη.

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, ο Παναθηναϊκός απείλησε με τον Μπακασέτα, όμως το σουτ του πέρασε άουτ.

Ο ΟΦΗ απάντησε στις ευκαιρίες στο 50’ με ένα δυνατό σουτ του Μεγιάδο, όμως η μπάλα πέρασε άουτ.

Ο ρυθμός ήταν εξαιρετικός με τον Παναθηναϊκό να απειλεί στο 52’ με τον Παλάσιος, όμως ο Μπάουμαν έδιωξε με γροθιές.

Δύο λεπτά μετά οι φιλοξενούμενοι είχαν δοκάρι με τον Ιωαννίδη. Στο 62’ χρειάστηκε πάλι ο Μπάουμαν να κάνει μεγάλη επέμβαση σε κεφαλιά του Ακαντίν.

Ο ΟΦΗ που προσπαθούσε να χτυπήσει την αργή άμυνα του Παναθηναϊκού απείλησε με τον Ριέρα, όμως η μπάλα πέρασε άουτ.

Στο 78’ ο ΟΦΗ κέρδισε πέναλτι σε μαρκάρισμα πάνω στον Λάρσον με τον Βεργέτη να το δίνει μέσω VAR. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Ισέκα, ο οποίος ευστόχησε κάνοντας το 2-1.

Πριν καλά καλά κοπάσουν οι πανηγυρισμοί ο Παναθηναϊκός βρήκε γκολ ισοφάρισης, με τον Σπόραρ να βάζει την προβολή μέσα στην μικρή περιοχή και να γράφει το 2-2.

Το σκορ δεν άλλαξε ως το τέλος και έτσι οι δύο ομάδες μοιράστηκαν τον βαθμό της ισοπαλίας.

ΟΦΗ: Μπάουμαν, Λάρσον, Θοράρινσον, Λαμπρόπουλος, Μεγιάδο, Μπάκιτς, Μπακού, Αποστολάκης (59′ Αμπάντα), Χιμένεθ (59′ Ριέρα), Ισέκα.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Ντραγκόβσκι, Βαγιαννίδης (71′ Κώτσιρας), Ούγκο, Ακαϊντίν, Μλαντένοβιτς, Ζέκα (71′ Μαντσίνι), Τσέριν, Μπακασέτας, Μπερνάρ, Παλάσιος (71′ Σπόραρ), Ιωαννίδης.

 

grandsport.gr

Αθλητικά - Τελευταία Νέα
ΚΟΥΤΣΑΚΗΣ 300×250
Περισσότερες Ειδήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept