Η Δημόσια Υγεία… νοσεί – Ορατός ο κίνδυνος και για τα παιδιά μας

Η κατάσταση στο Νοσοκομείο Παίδων “Αγία Σοφία” στην Αθήνα αποτελεί σοβαρό κίνδυνο για την υγεία των παιδιών που πρόκειται να υποβληθούν σε χειρουργείο.

Το νοσοκομείο, ένα από τα σημαντικότερα στη χώρα, αντιμετωπίζει τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό και χρηματοδότηση, κάτι που υπονομεύει σοβαρά τη λειτουργία του.

Το πρόβλημα εντείνεται από την έλλειψη αναισθησιολόγων, με τους γιατρούς να προειδοποιούν για τις επικίνδυνες συνθήκες. Παρόλο που είχαν προκηρυχθεί τρεις θέσεις αναισθησιολόγων και είχαν μεταφερθεί ειδικοί από άλλα νοσοκομεία, δεν έχει βρεθεί μόνιμη λύση. Οι ελλείψεις στο νοσηλευτικό προσωπικό και οι συνεχείς μετακινήσεις εργαζομένων έχουν οδηγήσει σε εξαντλητικά ωράρια και υπερεφημερίες.

Στην πρόσφατη συνεδρίαση του χειρουργικού τομέα, οι γιατροί τόνισαν ότι οι λίστες αναμονής για τακτικά χειρουργεία μεγαλώνουν συνεχώς, ενώ καθυστερούν σημαντικά χειρουργεία για νεογνά και παιδιά με χρόνιες παθήσεις. Η κατάσταση αυτή οδήγησε στην απόφαση για αναστολή των τακτικών χειρουργείων από την 1η Ιουνίου, μέχρι να εξασφαλιστεί το απαραίτητο προσωπικό και να επαναλειτουργήσουν οι χειρουργικές αίθουσες.

Το μέλλον των παιδιών μας απειλείται από τις ελλείψεις και την πολιτική υποβάθμισης της δημόσιας υγείας, που ευνοεί ιδιωτικά συμφέροντα. Οι γιατροί και οι εργαζόμενοι ζητούν άμεσες και ουσιαστικές λύσεις για να διασφαλίσουν την ομαλή και ασφαλή λειτουργία του νοσοκομείου.

Κρήτη - Τελευταία Νέα
ΚΟΥΤΣΑΚΗΣ 300×250
Περισσότερες Ειδήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept