Ο Άγιος Προστάτης των απελπισμένων στην Φοινικιά…

Στην Φοινικιά Ηρακλείου, βρίσκεται ο Ιερός Ναός του Αγίου Ιούδα του Θαδδαίου η μνήμη του οποίου -θεωρείται ο προστάτης των απελπισμένων- που εορτάζει σήμερα 19 Ιουνίου.

Η εκκλησία του Αγίου Ιούδα του Θαδδαίου βρίσκεται σε ιδιόκτητο χώρο και κτήτορές της είναι ο Δευκαλίων Στειακάκης και η σύζυγός του Μαρία Καλομοίρη.

Όπως αναφέρει ο κ. Στειακάκης, “ένα θαύμα” στην προσωπική του ζωή, τον οδήγησε στην ανέγερση του Ιερού Ναού με το όνομα του Αγίου το 2014.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει το βιβλίο των πιστών όπου οι επισκέπτες -προσκυνητές μπορούν να γράψουν την εμπειρία ή τις εντυπώσεις τους . Σχεδόν σε κάθε σελίδα του βιβλίου υπάρχει και ένα θαύμα που περιγράφουν και υπογράφουν οι πιστοί ενώ πολλοί άλλοι εκφράζουν με τον τρόπο τους τις ευχαριστίες , την αγάπη και το θαυμασμό τους προς τον Άγιο.

Ο Ιούδας Θαδδαίος ή και ως Ιούδας του Ιακώβου, ήταν ένας από τους Δώδεκα Αποστόλους του Ιησού Χριστού και άγιος της Ορθόδοξης και της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας.

πηγή: Δια-SOS-τε τη Μεσαρά

Κρήτη - Τελευταία Νέα
ΚΟΥΤΣΑΚΗΣ 300×250
Περισσότερες Ειδήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept