Κρήτη: Περιπέτεια στην θάλασσα για τέσσερα άτομα σε θαλαμηγό – Κινδύνευσαν άλλα δύο σε σκάφος

Ανήμερα του Αγίου Πνεύματος, η θάλασσα έγινε το σκηνικό για δύο ξεχωριστές περιπέτειες στα νερά της Κρήτης, καθώς σκάφη στο Ρέθυμνο και την Ελούντα βρέθηκαν σε δυσχερή θέση, κινητοποιώντας το λιμενικό σώμα.

Στο Ρέθυμνο, το μεσημέρι της Δευτέρας, η Λιμενική Αρχή ενημερώθηκε για μια θαλαμηγό με σημαία Μεγάλης Βρετανίας που βρισκόταν σε δύσκολη θέση κοντά στο λιμάνι. Στο σκάφος επέβαιναν δύο Βρετανοί, οι οποίοι ευτυχώς ήταν καλά στην υγεία τους. Αμέσως, ένα περιπολικό σκάφος του λιμενικού σώματος έσπευσε στην περιοχή και εντόπισε τη θαλαμηγό.

Το ρυμουλκό «ΜΙΝΩΤΑΥΡΟΣ» ανέλαβε το έργο της ρυμούλκησης, συνοδεύοντας τη θαλαμηγό με ασφάλεια στο λιμάνι του Ρεθύμνου, όπου και αγκυροβόλησε. Ευτυχώς, από το συμβάν δεν υπήρξε θαλάσσια ρύπανση. Το Λιμεναρχείο του Ρεθύμνου εξέδωσε απαγόρευση απόπλου για το σκάφος μέχρι να επιδιορθωθεί η βλάβη και να περάσει από επιθεώρηση του αρμόδιου νηογνώμονα.

Στην Ελούντα, σχεδόν την ίδια ώρα, η Λιμενική Αρχή αντιμετώπιζε μια ανάλογη κατάσταση. Ένα επαγγελματικό σκάφος που είχε εκμισθωθεί, βρέθηκε σε δυσχερή θέση στη θαλάσσια περιοχή «Μεγάλος Κριός» λόγω εισροής υδάτων. Στο σκάφος επέβαιναν τέσσερις υπήκοοι Ισραήλ.

Η άμεση αντίδραση του λιμενικού σώματος, μαζί με τη συνδρομή ενός τουριστικού σκάφους και ενός σκάφους αναψυχής, εξασφάλισε την ασφαλή μεταφορά των επιβατών στο λιμάνι της Ελούντας. Ευτυχώς, ούτε σε αυτή την περίπτωση υπήρξαν τραυματισμοί ή θαλάσσια ρύπανση. Το επαγγελματικό σκάφος ρυμουλκήθηκε πίσω στη βάση του με την επιμέλεια του ιδιοκτήτη του.

Το Λιμενικό Τμήμα της Ελούντας επίσης απαγόρευσε τον απόπλου του σκάφους μέχρι να προσκομιστεί πιστοποιητικό αξιοπλοΐας από τον αρμόδιο νηογνώμονα.

Κρήτη - Τελευταία Νέα
ΚΟΥΤΣΑΚΗΣ 300×250
Περισσότερες Ειδήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept