Κρήτη: Πεταμένο τσιγάρο άναψε… φωτιά – Κινητοποίηση της Πυροσβεστικής

Για ακόμα μια φορά, η άμεση και αποτελεσματική επέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας απέτρεψε τα χειρότερα, σώζοντας την Νεάπολη από μια πυρκαγιά που ξέσπασε νωρίς το μεσημέρι της Δευτέρας.

Η φωτιά, που εκτιμάται ότι προκλήθηκε από πεταμένο τσιγάρο, εκδηλώθηκε στην είσοδο της Νεάπολης, πριν από το ΕΠΑΛ, επί της Εθνικής οδού. Τα ξερά χόρτα στην περιοχή λειτούργησαν ως εύφλεκτο υλικό, με αποτέλεσμα η φωτιά να λάβει γρήγορα διαστάσεις, όπως αναφέρει το fonien.gr.

Ωστόσο, η έγκαιρη κινητοποίηση και η άψογη συνεργασία των πυροσβεστών έδωσαν τέλος στην πυρκαγιά πριν προλάβει να επεκταθεί και να θέσει σε κίνδυνο κατοικίες ή δασικές εκτάσεις.

Η ψυχραιμία και ο επαγγελματισμός των ανδρών της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας απέδειξαν για άλλη μια φορά την αξία της πρόληψης και της άμεσης ανταπόκρισης σε τέτοιου είδους περιστατικά.

Αξίζει να τονιστεί η σημασία της ατομικής ευθύνης στην πρόληψη των πυρκαγιών. Η ρίψη τσιγάρων σε ακατάλληλες περιοχές, ιδιαίτερα κατά τους θερινούς μήνες, αποτελεί μια από τις κύριες αιτίες πυρκαγιών.

Ας είμαστε όλοι υπεύθυνοι και ας προστατεύσουμε το φυσικό περιβάλλον από τις καταστροφικές συνέπειες των πυρκαγιών.

Κρήτη - Τελευταία Νέα
ΚΟΥΤΣΑΚΗΣ 300×250
Περισσότερες Ειδήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept