«Μαύρο» καλοκαίρι στην Κρήτη: 27 νεκροί από τροχαία δυστυχήματα – 5 κάτω των 22 ετών

Η Κρήτη βιώνει ένα «μαύρο» καλοκαίρι με τα τροχαία δυστυχήματα να αφήνουν πίσω τους θύματα στην άσφαλτο.

Σε λίγα μόλις 24ωρα, σημειώθηκαν τρεις σοβαρά τραγικές περιπτώσεις: ένας 23χρονος έχασε τη ζωή του στον Αποκόρωνα, ένας 71χρονος στο Καλό Χωριό, και ένα ακόμη τροχαίο με τραυματίες καταγράφηκε στον Βόρειο Οδικό Άξονα Κρήτης (ΒΟΑΚ).

Τα στοιχεία που έρχονται στη δημοσιότητα είναι ιδιαίτερα ανησυχητικά. Συγκεκριμένα, από την αρχή του έτους μέχρι τις 31 Ιουλίου, η Κρήτη μετρά 27 νεκρούς από τροχαία δυστυχήματα, συγκριτικά με τους 22 νεκρούς το ίδιο διάστημα πέρυσι. Ο πιο ανησυχητικός παράγοντας είναι ότι για πρώτη φορά καταγράφεται τόσο υψηλός αριθμός νεαρών θυμάτων, με πέντε νέους κάτω των 22 ετών να έχουν χάσει τη ζωή τους στην άσφαλτο.

Η κοινωνία της Κρήτης παρακολουθεί σοκαρισμένη αυτή την αύξηση των τροχαίων δυστυχημάτων, με τις αρχές και τις οργανώσεις να εντείνουν τις προσπάθειές τους για την πρόληψη και την ευαισθητοποίηση του κοινού. Οι αριθμοί αυτοί υπογραμμίζουν την επείγουσα ανάγκη για αυξημένα μέτρα οδικής ασφάλειας και τη συνεχή εκπαίδευση των οδηγών, ειδικά των νέων, για την αποφυγή περαιτέρω τραγωδιών.

Κρήτη - Τελευταία Νέα
ΚΟΥΤΣΑΚΗΣ 300×250
Περισσότερες Ειδήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept