Ηράκλειο: Με πλαστά έγγραφα προσπάθησαν να ταξιδέψουν στο Παρίσι – Αποκαλύφθηκε κύκλωμα διακίνησης μεταναστών

Σημαντική επιτυχία σημείωσαν οι αστυνομικές αρχές στο Ηράκλειο, εξιχνιάζοντας κύκλωμα διακίνησης μεταναστών.

Η αρχή της υπόθεσης έγινε στο αεροδρόμιο «Νίκος Καζαντζάκης», όπου αστυνομικοί της Ασφάλειας του ΑΤ αερολιμένα εντόπισαν επτά Σύρους, μεταξύ των οποίων και μία γυναίκα, να περιφέρονται στον χώρο του αεροδρομίου.

Κατά τον έλεγχο, αποκαλύφθηκε ότι οι Σύροι σκόπευαν να ταξιδέψουν προς το Παρίσι χρησιμοποιώντας πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, με αποτέλεσμα να συλληφθούν άμεσα. Οι έρευνες των αστυνομικών οδήγησαν στην αποκάλυψη ότι ένας από τους συλληφθέντες λειτουργούσε ως ενδιάμεσος για λογαριασμό ενός άλλου Σύρου στην Αθήνα. Ο συλληφθείς παραδέχτηκε ότι ενεργούσε κατ’ εντολή του ομοεθνούς του, ο οποίος φέρεται ως «εγκέφαλος» του κυκλώματος, με σκοπό να διευκολύνει την έξοδο των αλλοδαπών από τη χώρα έναντι χρηματικής αμοιβής.

Αμέσως μετά τη σύλληψη, οι αρχές του αερολιμένα έστειλαν σήμα στις αστυνομικές αρχές της Αθήνας για τον εντοπισμό του φερόμενου ως αρχηγού του κυκλώματος. Ο Σύρος που φέρεται να βρίσκεται στην Αθήνα αναζητείται ενεργά από τις αρχές, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται για την πλήρη εξάρθρωση του κυκλώματος και την απόδοση ευθυνών σε όλους τους εμπλεκόμενους.

Κρήτη - Τελευταία Νέα
ΚΟΥΤΣΑΚΗΣ 300×250
Περισσότερες Ειδήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept