Ο Μεσαρίτης που «κάνει το τραπέζι» στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας!

Ο Γιάννης Παπαδογιαννάκης από το Δήμο Φαιστού, γιός του Άγγελου Παπαδογιαννάκη από το Ζαρό και της Μαρίας Βαρδουλάκη από το Αντισκάρι, που ζουν στις Μοίρες, δραστηριοποιείται επαγγελματικά στη Θεσσαλονίκη, ως συνιδιοκτήτης ενός από τα πιο φημισμένα εστιατόρια της πόλης, αυτό που προτιμά πιστά και η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου όταν βρίσκεται στην πόλη του Θερμαϊκού.

Το «Χαρούπι» όπως είναι το όνομα του μαγαζιού του επιχειρηματία Γιάννη Παπαδογιαννάκη από τη Μεσαρά και του Chef Μανώλη Παπουτσάκη από τον Κίσσαμο Χανίων, άνοιξε το 2017 στο νούμερο 4 της οδού Δόξης, στα Λαδάδικα, μια ανάσα επάνω από το Λιμάνι. Μεγάλο, φωτεινό, με λιτή και φιλόξενη διακόσμηση, τράβηξε από την αρχή το ενδιαφέρον του κόσμου.

Το «Χαρούπι», που πήρε το όνομα του από τον καρπό ενός δένδρου σύμβολο για την Κρήτη- έγινε γρήγορα σημείο αναφοράς στη γαστρονομία της συμπρωτεύουσας και οι μπουρμπουριστοί χοχλιοί, μπήκαν στην καθημερινότητά των βορειοελλαδιτών.

Συνταγές όπως μοσχάρι στιφάδο με κάστανα, γλυκοκολοκύθα με ασκολίμπρους, τηγανητά καλιτσούνια, αβγά μελάτα με κρέμα στάκας, προτάσεις που κυμαίνονται από το απλό, παραδοσιακό γαμοπίλαφο ή το τσιγαριαστό αρνί, μέχρι την τάρτα κρεατότουρτας και το αρνίσιο συκώτι με σάλτσα πετιμεζιού, αλλά και τυριά φερμένα από την Κρήτη, είναι μέσα στα πιάτα του μενού.

Ενός μενού που μυρίζει Κρήτη, αλλά δεν φοβάται και τις γαστριμαργικές δοκιμές, χωρίς να χάνεται το ύφος και το χρώμα της κρητικής μαγειρικής παράδοσης. Βασική αρχή είναι μία: το φαγητό να είναι νόστιμο και με ποιοτικά υλικά.

Στην κάβα, μία μεγάλη λίστα από κρασιά του Κρητικού αμπελώνα, συνεχώς εκσυγχρονίζεται κι οργανώνεται, αφού στόχος είναι ο διαρκής εμπλουτισμός της κάβας με κρασιά που καλλιεργούνται αποκλειστικά στη Μεγαλόνησο.

Το πολυβραβευμένο πλέον εστιατόριο «Χαρούπι» έχει αποσπάσει, εκτός άλλων, 4 φορές το Βραβείο «Top Notch» για την Ελληνική Νεοαστική Κουζίνα από τη διοργάνωση «Χρυσοί Σκούφοι», 5 χρονιές το «Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας», και 5 φορές το αστέρι από τον Οδηγό «FNL- The Food and Leisure Guide».

Πηγή: Μακεδονία, Δια-SOS-τε τη Μεσαρά

Κρήτη - Τελευταία Νέα
ΚΟΥΤΣΑΚΗΣ 300×250
Περισσότερες Ειδήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept