Έντονη ανησυχία για τους πνιγμούς στην Κρήτη: Πάνω από 20 μέχρι στιγμής οι νεκροί

Οι παραλίες της Κρήτης έχουν μετατραπεί σε επικίνδυνες ζώνες, καθώς πάνω από 20 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από πνιγμό μέσα στο 2024.

Τα τραγικά αυτά περιστατικά αφορούν κυρίως ηλικιωμένους και αλλοδαπούς τουρίστες, οι οποίοι δεν καταφέρνουν να αποφύγουν τη μοιραία κατάληξη.

Για να αντιμετωπιστεί αυτή η ανησυχητική τάση, πραγματοποιήθηκε ειδικό σεμινάριο στο νησί, όπου συμμετείχαν υγειονομικοί από διάφορες περιοχές της Κρήτης. Στο σεμινάριο, δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στην πρόληψη και στις πρώτες βοήθειες, με στόχο να μειωθεί ο αριθμός των πνιγμών.

Ο διοικητής της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας τόνισε την ανησυχητική αύξηση των πνιγμών, σημειώνοντας ότι ο αριθμός των θανάτων έχει ξεπεράσει ήδη τους 20, και δεν έχουμε φτάσει ακόμα στον Αύγουστο, μήνα κατά τον οποίο οι ισχυροί άνεμοι (μελτέμια) αυξάνουν τον κίνδυνο.

Οι στατιστικές δείχνουν ότι τα περισσότερα θύματα είναι ηλικιωμένοι και τουρίστες από το εξωτερικό, που συχνά υπερεκτιμούν τις ικανότητές τους στη θάλασσα και δεν λαμβάνουν υπόψη τους κινδύνους που ελλοχεύουν.

Οι αρχές της Κρήτης κάνουν έκκληση προς όλους τους λουόμενους να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, να τηρούν τους κανόνες ασφαλείας και να αποφεύγουν τις επικίνδυνες συνθήκες κολύμβησης. Η σωστή ενημέρωση και η εκπαίδευση στις πρώτες βοήθειες μπορούν να σώσουν ζωές και να αποτρέψουν περαιτέρω τραγωδίες στις όμορφες, αλλά συχνά επικίνδυνες παραλίες της Κρήτης.

Κρήτη - Τελευταία Νέα
ΚΟΥΤΣΑΚΗΣ 300×250
Περισσότερες Ειδήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept