Τιμόθεος: Ο στοργικός πατέρας της Καλυβιανής

«Όπου σταθείς να ανάψεις φως», έγραφε σε ένα από τα ποιήματά του, ο μακαριστός Τιμόθεος, κι αυτός θα μπορούσε να είναι κάλλιστα ο πλέον ιδανικός τίτλος ενός βιβλίου αφιερωμένου στη ζωή του και στην προσφορά του…

Σήμερα συμπληρώνονται δεκαοκτώ χρόνια από την εις Κύριο εκδημία, στις 26 Ιουλίου του 2006, του αείμνηστου Αρχιεπισκόπου Τιμοθέου.

Ο Ιεράρχης της προσφοράς και του κοινωνικού έργου (1915-2006) ταύτισε το όνομα του με την Ιερά Μονή Καλυβιανής, επιτελώντας πλούσιο κοινωνικό, φιλανθρωπικό και πνευματικό έργο.

Ο Τιμόθεος, κατά κόσμον Μιχαήλ Παπουτσάκης, με καταγωγή από τα Χανιά, χειροτονήθηκε στις 26 Αυγούστου 1956 Επίσκοπος Αρκαδίας. Στις 16 Μαρτίου 1961 ο τίτλος της Επισκοπής μεταβλήθηκε σε “Γορτύνης και Αρκαδίας”. Στις 25 Σεπτεμβρίου 1962 μετά την ανύψωση των Επισκοπών της Εκκλησίας της Κρήτης σε Μητροπόλεις προήχθη σε Μητροπολίτη. Με προσωπικό μόχθο και αγώνα “έχτισε” μια πολιτεία προσφοράς στην Καλυβιανή, όπου συχνά επισκέπτες που τον έβλεπαν, με το ράσο, να εκτελεί χειρωνακτικές εργασίες, πίστευαν ότι ήταν ένας απλός μοναχός. Στις 10 Μαρτίου του 1978 εξελέγη Αρχιεπίσκοπος Κρήτης, αξίωμα που υπηρέτησε έως την εκδημία του εις Κύριον το 2006.

 

 

πηγή: Δια-SOS-τε τη Μεσαρά

Κρήτη - Τελευταία Νέα
ΚΟΥΤΣΑΚΗΣ 300×250
Περισσότερες Ειδήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept