Πανώλη αιγοπροβάτων στην Κρήτη: «Η συνεργασία όλων θα οδηγήσει στην εκρίζωση της ασθένειας»

Παρουσία του Γενικού Γραμματέα του υπουργείου Ανάπτυξης Γιώργου Στρατάκου πραγματοποιήθηκε έκτακτη σύσκεψη το απόγευμα, στην Περιφέρεια Κρήτης, για τον τρόπο αντίδρασης και διαχείρισης των κρουσμάτων πανώλης σε ζώα στην Κρήτη.

Αυτό που τονίστηκε από τον ΓΓ. του υπουργείου είναι πως “πρέπει να συνεργαστούν οι κτηνοτρόφοι για να έχουμε την πληροφόρηση και την αντιμετώπιση που χρειάζεται προκειμένου να προλάβουμε το κακό. Μόνο η συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων θα φέρει το επιθυμητό αποτέλεσμα”.

Τόνισε δε ο κ. Στρατάκος ότι οι κτηνοτρόφοι θα πρέπει να ενημερώνουν άμεσα τους αρμόδιους φορείς για ό,τι άσχημο ή περίεργο δουν στα ζώα τους.

Όπως χαρακτηριστικά είπε, “στοίχημα του υπουργείου είναι να εκριζωθεί η ασθένεια”.

Τη δέσμευση ότι η Περιφέρεια Κρήτης και φυσικά όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες θα ακολουθήσουν πιστά τις οδηγίες και το προβλεπόμενο πρωτόκολλο του υπουργείου για να αντιμετωπιστεί η κατάσταση εξέφρασε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης. Ο ίδιος τόνισε στη σύσκεψη ότι θα γίνει το παν “για να σωθεί η κτηνοτροφία στην Κρήτη”.

Υπενθυμίζεται ότι ο υπουργός ανάπτυξης Κώστας Τσιάρας, νωρίτερα σήμερα το πρωί, ανέφερε ότι θα αποστείλει επιστολή προς τους ομολόγους του υπουργούς Γεωργίας και Αλιείας της ΕΕ, μέσω της οποίας θα ζητήσει να συζητηθεί το ζήτημα της πανώλης των μικρών μηρυκαστικών στο επικείμενο Συμβούλιο Υπουργών του Σεπτεμβρίου για την κοινή λήψη μέτρων προστασίας του ζωικού κεφαλαίου, αλλά και για να εξετασθούν κάθε δυνατές πρόσθετες λύσεις απέναντι στο ζήτημα των οικονομικών συνεπειών για τους κτηνοτρόφους.

Κρήτη - Τελευταία Νέα
ΚΟΥΤΣΑΚΗΣ 300×250
Περισσότερες Ειδήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept