Τέλος το κυνήγι σε αυτές τις περιοχές για πέντε χρόνια στην Κρήτη!

Με στόχο την αποκατάσταση του θηραματικού κεφαλαίου και την προστασία της πανίδας στην περιοχή «Χαλέπα» και «Κάμπος» της Τοπικής Κοινότητας Καβουσίου του Δήμου Ιεράπετρας, ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Δασών Λασιθίου, Εμμανουήλ Κουδουμάς, εξέδωσε απόφαση για πενταετή απαγόρευση της θήρας όλων των θηραμάτων.

Η απόφαση, που έχει την υποστήριξη και του Κυνηγετικού Συλλόγου Ιεράπετρας, στοχεύει στη δημιουργία των απαραίτητων συνθηκών για την αναπαραγωγή και ανάπτυξη της πανίδας, συμβάλλοντας στη βιολογική και οικολογική σταθερότητα της περιοχής.

Η ανακοίνωση αναφέρει: «Ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Δασών Λασιθίου Εμμ. Κουδουμάς, λαμβάνοντας υπ’ όψη τη σχετική νομοθεσία, αλλά και μετά την συναίνεση του Κυνηγετικού Συλλόγου Ιεράπετρας, εξέδωσε απόφαση για πενταετή απαγόρευση της θήρας όλων των θηραμάτων, στην περιοχή «Χαλέπα» και «Κάμπος» Τ.Κ. Καβουσίου του Δήμου Ιεράπετρας.

Ο Διευθυντής Δασών επισημαίνει την ανάγκη αποκατάστασης του θηραματικού κεφαλαίου στην εν λόγω περιοχή και τη δημιουργία των απαιτούμενων συνθηκών για την προστασία, αναπαραγωγή και ανάπτυξη της πανίδας, προκειμένου να αποκατασταθεί η βιολογική και οικολογική σταθερότητα.

Η απόφαση προβλέπει την απαγόρευση της θήρας όλων των θηραμάτων, για πέντε (5) χρόνια, έως και τη λήξη της κυνηγετικής περιόδου 2028-2029, σε έκταση 11.068.195 τ.μ. που βρίσκεται στις θέσεις «Χαλέπα – Κάμπος»΄ στην περιφέρεια της Τ.Κ. Καβουσίου του Δήμου Ιεράπετρας.

Η έκταση οριοθετείται ως εξής: Αρχίζει από το αλιευτικό καταφύγιο Παχειάς Άμμου, ακολουθεί νότια τον χείμαρρο, μέχρι να συναντήσει την Εθνική οδό Αγίου Νικολάου -Σητείας, την οποία ακολουθεί μέχρι τη διασταύρωση για την παραλία «Θόλος» που βρίσκεται εντός του οικισμού Καβουσίου, εν συνεχεία ακολουθεί τον ασφαλτοστρωμένο δρόμο μέχρι την παραλία «Θόλος» και ακολουθώντας την ακτογραμμή προς Παχειά Άμμο, καταλήγει στο σημείο από όπου ξεκίνησε.

Η απαγόρευση της θήρας αποσκοπεί στην αποκατάσταση του θηραματικού κεφαλαίου στην εν λόγω περιοχή και τη δημιουργία των απαιτούμενων συνθηκών για την προστασία, αναπαραγωγή και ανάπτυξη της πανίδας, προκειμένου να αποκατασταθεί η βιολογική και οικολογική σταθερότητα.

Η τήρηση της παρούσας ανατίθεται στην Δασική Υπηρεσία, στην Αστυνομία, στην Α΄ Κυνηγετική Ομοσπονδία Κρήτης-Δωδεκανήσου, στους Κυνηγετικούς Συλλόγους της Περιφερειακής Ενότητας Λασιθίου και σε κάθε φιλόνομο πολίτη.

Οι παραβάτες αυτής διώκονται και τιμωρούνται σύμφωνα με τις περί θήρας ισχύουσες διατάξεις».

 

Κρήτη - Τελευταία Νέα
ΚΟΥΤΣΑΚΗΣ 300×250
Περισσότερες Ειδήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept