Κρήτη: Σε κλίμα οδύνης συγγενείς και φίλοι αποχαιρέτησαν τους νεαρούς που έχασαν τη ζωή τους στον ΒΟΑΚ

Σήμερα, συγγενείς και φίλοι αποχαιρέτησαν τους τρεις νεαρούς που έχασαν τη ζωή τους στο τραγικό τροχαίο στα Χανιά. 

Η κηδεία του Αλέξανδρου πραγματοποιήθηκε στις 15:00 στον Ιερό Ναό Αγίου Χαράλαμπου στα Λενταριανά, και στη συνέχεια ετάφη στο κοιμητήριο της Αγίας Φωτεινής στη Χαλέπα. Ο Θοδωρής κηδεύτηκε νωρίτερα, στις 11:30, στον Ιερό Ναό Μιχαήλ Αρχαγγέλου στις Μουρνιές, όπου επίσης ετάφη. Η κηδεία του Νίκου πραγματοποιήθηκε στις 18:00 στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Κατσιφαριανών, με τον ενταφιασμό να ακολουθεί εκεί.

Κάτοικοι των Χανίων απέτισαν φόρο τιμής στα θύματα, αφήνοντας κεριά και λουλούδια στο σημείο του δυστυχήματος.

Στο μεταξύ, η 22χρονη Μαρία, η μοναδική επιζήσασα του πολύνεκρου τροχαίου, παραμένει σε κρίσιμη κατάσταση στη ΜΕΘ, έχοντας υποστεί σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις.

Ακυρώνεται η «Λευκή Νύχτα» στα Χανιά

Ως ένδειξη πένθους για τους τρεις νέους, αναβάλλεται η «Λευκή Νύχτα» στα Χανιά. «Το Επιμελητήριο και ο Εμπορικός Σύλλογος Χανίων, σε συνεννόηση και με τους υπόλοιπους συνδιοργανωτές και χορηγούς τους, ανακοινώνουν την αναβολή των προσεχών εκδηλώσεων της «Λευκής Νύχτας», εξαιτίας της επιθυμίας τους να συμμετάσχουν στο πένθος του τόπου μας για τις πρόσφατες άδικες απώλειες των νέων εργαζομένων που για μια ακόμα φορά έπεσαν θύματα του απαρχαιωμένου εθνικού οδικού δικτύου της Κρήτης και των πιεστικών συνθηκών της καλοκαιρινής περιόδου», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

«Από πλευράς των θεσμικών φορέων του Επιχειρηματικού και Εμπορικού κόσμου των Χανίων, θα συνεχίσουμε να πιέζουμε – το ίδιο δυναμικά – με τις δημόσιες παρεμβάσεις μας την Ελληνική Πολιτεία, με σκοπό την επείγουσα επίσπευση της κατασκευής του Βόρειου Οδικού Άξονα, ο οποίος για τόσες δεκαετίες αποτελεί «ανοιχτή πληγή» για την ζωή, την ασφάλεια και την ανάπτυξη της κοινωνίας της Κρήτης», συνεχίζει η ανακοίνωση.

Το μοιραίο τροχαίο

Υπενθυμίζεται ότι το θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε στον Βόρειο Οδικό Άξονα Κρήτης (ΒΟΑΚ), κοντά στη γέφυρα του Γαλατά, όταν, κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, ένα ΙΧ αυτοκίνητο συγκρούστηκε με βαν. Από τη σφοδρή σύγκρουση, δύο επιβαίνοντες στο ΙΧ τραυματίστηκαν θανάσιμα, ενώ δύο ακόμα νεαρά άτομα μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο με σοβαρά τραύματα, με το ένα από αυτά να καταλήγει λίγο αργότερα.

Στο βαν επέβαιναν 21 άτομα και, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν υπήρξε σοβαρός τραυματισμός μεταξύ τους. Στο σημείο έσπευσαν δυνάμεις της Πυροσβεστικής για τον απεγκλωβισμό των επιβαινόντων, ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ, καθώς και η Τροχαία ΒΟΑΚ, η οποία διερευνά τα αίτια της τραγωδίας.

Κρήτη - Τελευταία Νέα
ΚΟΥΤΣΑΚΗΣ 300×250
Περισσότερες Ειδήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept