Οδική ασφάλεια στην Κρήτη: Σοβαρές ελλείψεις σε σύγκριση με τα υπόλοιπα Βαλκάνια

Ένας χρήστης του διαδικτύου ανέδειξε ένα σοβαρό πρόβλημα ασφάλειας και ελέγχων στην Κρήτη, συγκρίνοντάς το με τις πρακτικές άλλων χωρών των Βαλκανίων.

Στην ανάρτησή του, επισημαίνει την εντυπωσιακή έλλειψη περιπολικών και ελέγχων κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού 900 χλμ στην Κρήτη, τονίζοντας ότι σχεδόν δεν εντόπισε κανένα περιπολικό καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδρομής.

Αντιθέτως, κατά την ίδια περίοδο, αναφέρει την εντυπωσιακή αστυνόμευση που συνάντησε σε γειτονικές χώρες των Βαλκανίων. Συγκεκριμένα, στη διαδρομή 500 χλμ από την Κακαβιά στο Μαυροβούνιο, εντόπισε πάνω από 10 περιπολικά σε μπλόκα, όπου οι αρχές εφάρμοζαν αυστηρούς περιορισμούς ταχύτητας, κατεβάζοντας τα όρια έως και τα 30 km/h.

Επιπλέον, στη Βουλγαρία, όταν εισήλθε με λάθος βινιέτα, οι αρχές τον σταμάτησαν και τον ενημέρωσαν για την παράβαση χρησιμοποιώντας φωτογραφίες της στιγμής εισόδου στη χώρα. Το πρόστιμο πληρώθηκε μέσω POS, ενώ οι αστυνομικοί χρησιμοποίησαν μεταφραστή Google για την επικοινωνία.

Στην Σερβία, η κατάσταση δεν ήταν καλύτερη: αν και οι δρόμοι ήταν σε κακή κατάσταση, οι περιπολικές δυνάμεις ελέγχουν συχνά τα όρια ταχύτητας, με αποτέλεσμα κανείς να μην παραβιάζει τα όρια. Στην Αλβανία, αν και το οδικό δίκτυο περνά μέσα από χωριά και έχει περιορισμένα όρια ταχύτητας, δεν παρατηρήθηκε καμία παράβαση.

Η σύγκριση αναδεικνύει την ανάγκη για βελτίωση των μέτρων αστυνόμευσης και των ελέγχων στην Κρήτη, προκειμένου να εξασφαλιστεί η οδική ασφάλεια και η πρόληψη ατυχημάτων.

Κρήτη - Τελευταία Νέα
ΚΟΥΤΣΑΚΗΣ 300×250
Περισσότερες Ειδήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept