Αιματοχυσία χωρίς τέλος στους δρόμους της Κρήτης – Στοιχεία σοκ για τους νεκρούς από τροχαία δυστυχήματα

Η Κρήτη συνεχίζει να θρηνεί θύματα στην άσφαλτο, με τις τραγωδίες στους δρόμους να αποτελούν πλέον καθημερινή είδηση.

Παρά τις προσπάθειες για την ευαισθητοποίηση των οδηγών και τις ενέργειες των αρχών, τα τροχαία δυστυχήματα παραμένουν σε ανησυχητικά υψηλά επίπεδα.

Από την αρχή του χρόνου, οι νεκροί στο οδικό δίκτυο της Κρήτης έχουν φτάσει τους 40, ενώ εκατοντάδες είναι οι τραυματίες σε τροχαία ατυχήματα που σημειώνονται σε όλους τους νομούς του νησιού. Αυτή η θλιβερή στατιστική συνεχώς αυξάνεται, προσθέτοντας νέα θύματα στη μακάβρια λίστα.

Το τελευταίο τραγικό περιστατικό έλαβε χώρα στον Αλικιανό, όπου ένας 33χρονος έχασε τη ζωή του σε τροχαίο δυστύχημα. Ο άτυχος νέος οδηγούσε τη μηχανή του όταν, υπό συνθήκες που ερευνώνται, έχασε τον έλεγχο και προσέκρουσε σε κολώνα της ΔΕΗ, με αποτέλεσμα να βρει ακαριαίο θάνατο. Το τραγικό συμβάν σημειώθηκε μόλις λίγες μέρες μετά το φρικτό δυστύχημα στον ΒΟΑΚ, στο ύψος του Γαλατά, όπου τρεις νεαροί έχασαν τη ζωή τους, συγκλονίζοντας όχι μόνο την Κρήτη αλλά ολόκληρη τη χώρα.

Τα στοιχεία που δημοσιοποίησε ο πρόεδρος του ΕΣΥΠΡΟΤΑ, Γιάννης Λιονάκης, είναι ιδιαίτερα ανησυχητικά. Σύμφωνα με αυτά, οι νεκροί από τροχαία στην Κρήτη φέτος είναι σχεδόν διπλάσιοι σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα της προηγούμενης χρονιάς. Αυτή η δραματική αύξηση των θανάτων αποτυπώνει με τον πιο γλαφυρό τρόπο την έκταση του προβλήματος, προκαλώντας έντονο προβληματισμό και αγωνία.

Συγκεκριμένα αναφέρει: «”1/1-23/8/2023=24

1/1-23/8/2024=40!!
Αν θέλετε μπορείτε να δειτε την εικόνα του νησιού μας με πολλές παραμέτρους!

Και μην κοιτάτε που φωνάζουμε για τον βόρειο δικό άξονα εδώ και χρόνια. Το κύριο πρόβλημα βρίσκεται στο επαρχιακό οδικό δίκτυο. Και είναι μια απάντηση στο πόσο δύσκολο είναι το ζήτημα του περιορισμού των τροχαίων, πόση δουλειά θέλει σε πολλούς παράγοντες, κυρίως όμως στη δουλειά στα παιδιά μας από το μαιευτήριο. Κανένας δεν έλυσε το πρόβλημα μόνο με το βούρδουλα”.

Κρήτη - Τελευταία Νέα
ΚΟΥΤΣΑΚΗΣ 300×250
Περισσότερες Ειδήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept