Κρήτη: «Όχι άλλο αίμα στην άσφαλτο» – Συνέχιση του αγώνα για τον ΒΟΑΚ- Τα αιτήματα μετά την κινητοποίηση

Στα Χανιά το απόγευμα του Σαββάτου, εκατοντάδες πολίτες, εκπρόσωποι φορέων και συγγενείς θυμάτων συγκεντρώθηκαν για να διαμαρτυρηθούν ενάντια στα συνεχιζόμενα τροχαία δυστυχήματα στην Εθνική Οδό.

Η διαμαρτυρία πραγματοποιήθηκε στο ύψος του Γαλατά, όπου οι συγκεντρωμένοι έκλεισαν την κυκλοφορία με τα σώματά τους, φωνάζοντας “Όχι άλλο αίμα στην άσφαλτο”.

Η κινητοποίηση αυτή έγινε σε απόσταση λίγων μέτρων από το σημείο όπου πρόσφατα έχασαν τη ζωή τους τρεις νέοι άνθρωποι, ενώ μια 22χρονη κοπέλα νοσηλεύεται στην εντατική. Στη συγκέντρωση παρευρέθηκαν και οι γονείς του 15χρονου Αλέξανδρου, που σκοτώθηκε στο πολύνεκρο τροχαίο δυστύχημα της προηγούμενης εβδομάδας. Ο παππούς του 15χρονου, σε μια συγκινητική δήλωση, ζήτησε να σταματήσει το κακό εδώ.

Οι εκπρόσωποι της πρωτοβουλίας πολιτών που διοργάνωσε την εκδήλωση κάλεσαν την κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό να λάβουν άμεσα μέτρα για να σταματήσουν οι θάνατοι στην άσφαλτο, ζητώντας συγκεκριμένες λύσεις για την αποφυγή περαιτέρω τραγωδιών.

Στην ανακοίνωση της ομάδας αναφέρεται:

«Κάναμε αυτό το κάλεσμα στη μνήμη των παιδιών που χάθηκαν αλλά και όλων των ψυχών, και στη μνήμη τους ανακοινώνουμε και απαιτούμε τα παρακάτω δίκαια αιτήματά μας και δε θα αρκεστούμε σε παχιά λόγια εντυπωσιασμού, όπως έχει γίνει τα τελευταία 20 χρόνια από όλες τις κυβερνήσεις και τους τοπικούς άρχοντες:

  1. Τοποθέτηση κάθε είδους στηθαίου κατά περίπτωση (τσιμεντένιου, μεταλλικού ή ακόμα και κώνων) σε όλο το ΒΟΑΚ, με απευθείας ανάθεση σε σύμπραξη έργου κρητικών κατασκευαστικών εταιρειών που θα δείξουν ενδιαφέρον.
  2. Αντικατάσταση σημείων καθιζήσεων σε όλο το ΒΟΑΚ με σειρά που θα ανακοινωθεί από τον πλέον αρμόδιο, τους οδηγούς λεωφορείων Κρήτης.
  3. Να στελεχωθούν πλήρως όλα τα τμήματα αστυνομίας ΒΟΑΚ για καλύτερη εποπτεία των δρόμων. Να υπάρχει σταθμός ΕΚΑΒ και πυροσβεστικής υπηρεσίας για άμεση ανταπόκριση συμβάντων με μόνιμα οχήματα στη διάθεση του ΒΟΑΚ.
  4. Φωτισμός όλου του ΝΟΑΚ με αρχή τα σημεία που έχει γίνει ατύχημα και συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα.
  5. Καθαρισμός της ΛΕΑ από κλαδιά με παγκρήτια δράση πολιτείας και πολιτών ταυτόχρονα.

Ο αγώνας θα είναι διαρκής με συνεχείς κινητοποιήσεις και αποκλεισμούς σε υπηρεσίες και βουλευτικά γραφεία μέχρι το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Απολιτικοποιημένα όλοι μαζί για ένα σχετικά ασφαλές οδικό δίκτυο μέχρι την ολοκλήρωση του ΒΟΑΚ για όλο το νησί.

Σας ευχαριστούμε. ΒΟΑΚ ΩΡΑ ΜΗΔΕΝ συνεχίζουμε…».

 

πηγή φωτογραφιών: ΕΡΤ

Κρήτη - Τελευταία Νέα
ΚΟΥΤΣΑΚΗΣ 300×250
Περισσότερες Ειδήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept