Κρήτη: Από “κόσκινο” όλα τα μεγάλα ζητήματα στη συνάντηση Χρυσοχοΐδη με την ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. (vids)

Στο Ηράκλειο βρέθηκε σήμερα ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης όπου είχε σειρά επαφών με υψηλόβαθμα στελέχη της αστυνομίας από όλη την Κρήτη.

Κυριότερα θέματα συζήτησης για αντιμετώπιση της εγκληματικότητας, την οδική κυκλοφορία αλλά και ζητήματα κοινωνικής ασφάλειας. Αυτά ήταν τα βασικά θέματα συζήτησης του υπουργού με τους υψηλόβαθμους αξιωματικούς της αστυνομίας στο Αστυνομικό Μέγαρο Ηρακλείου.

Για όλα τα ζητήματα που συζητήθηκαν, ο κ. Χρυσοχοΐδης τοποθετήθηκε σε συνέντευξη τύπου που ακολούθησε.

“Είμαστε σε καλό δρόμο για την εγκληματικότητα αλλά και για την αστυνόμευση”, τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Χρυσοχοΐδης στη συνέντευξη τύπου που ακολούθησε των επαφών του με τα στελέχη της αστυνομίας στην Κρήτη.

Τρίτη έδρα τα Χανιά για το οργανωμένο έγκλημα με δικαιοδοσία σε όλη την Κρήτη

Τμήμα (το τρίτο στην Ελλάδα) που θα ασχολείται με το οργανωμένο έγκλημα και θα ασχολείται με περιπτώσεις για ολόκληρη την Κρήτη, προανήγγειλε από το Ηράκλειο ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. Μάλιστα θα έχει έδρα τα Χανιά.

Όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Χρυσοχοΐδης, “η δίωξη οργανωμένου εγκλήματος αποτελεί υψηλή προτεραιότητα. Κάνουν εξαιρετική δουλειά οι υπηρεσίες της Κρήτης και στα Χανιά το συγκεκριμένο τμήμα αναβαθμίζεται και θα είναι παράρτημα της νέας δίωξης εγκλήματος. Εκτός από την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη δημιουργείται τρίτο παράρτημα στα Χανιά”.

Για το ίδιο θέμα ο υπουργός τόνισε: “Πριν από λίγους μήνες ιδρύθηκε το ελληνικό fbi. Σε λίγες ημέρες ξεκινάει η νέα λειτουργία και θα ασχολείται με το οργανωμένο έγκλημα. Πλέον εκτός από Αθήνα και Θεσσαλονίκη θα έχει έδρα και στα Χανιά που θα αφορά ολόκληρη την Κρήτη”.

Για τα “άβατα” της Κρήτης: “Άβατα δεν υπάρχουν πουθενά. Όσοι τα ονειρεύονται να τα ξεχάσουν. Οι μπράβοι και οι κακοποιοί δεν έχουν θέση πουθενά. Η Κρήτη είναι από τις πιο ευνομούμενες περιοχές της Ελλάδας και υπάρχουν κάποιες ιδιαιτερότητες που αφορούν το οργανωμένο έγκλημα και για αυτό είμαι εδώ”.

“Τα προβλήματα δεν μένουν κρυμμένα στο σπίτι”

Δείτε σε βίντεο τη δήλωση:

Για το προσωπικό τροχαίας και ότι είναι 30 άτομα στα Χανιά: Όπου υπάρχουν ανάγκες καλύπτονται είτε με μεταθέσεις είτε με προσωρινές μετακινήσεις. Η Κρήτη έχει επαρκή δύναμη.

Για το γεγονός ότι δεν έχουν συλληφθεί οι δράστες του ξυλοδαρμού του Ελληνοκαναδού: “Οι υπηρεσίες κάνουν καλά την δουλειά τους. Ερευνούν την υπόθεση”.

“Να εξαλείψουμε ή να μειώσουμε τις πιθανότητες πρόκλησης τροχαίων ατυχημάτων”

Ο υπουργός δεν μπορούσε να μην κάνει ειδική αναφορά στα θανατηφόρα τροχαία στην Κρήτη, τη στιγμή μάλιστα που σήμερα κιόλας είχαμε ακόμα ένα στα Χανιά:

“Θα ενισχύσουμε την παρουσία καμερών στον ΒΟΑΚ και ανέλαβα προσωπικά να ερευνήσω ότι θα βεβαιώνονται παραβάσεις. Θα υπάρξουν πολύ συγκεκριμένες παρεμβάσεις για drone στην Κρήτη. Είναι ένα εργαλείο που βοηθά τις υπηρεσίες. Υπάρχουν ήδη σε υπηρεσίες και θα υπάρξει ενίσχυση μεγαλύτερη”.

Η δήλωσή του:

Πηγή: Flashnews.gr
Κρήτη - Τελευταία Νέα
ΚΟΥΤΣΑΚΗΣ 300×250
Περισσότερες Ειδήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept