Ανατροπή στον θάνατο πατέρα στην Κρήτη – Ποινική δίωξη σε 4 αστυνομικούς – «Υπάρχει δικαιοσύνη»

Ανατροπή στον θάνατο ενός πατέρα απο την Κρήτη, του Κώστα Μανιουδάκη, που κατέληξε κατά τη διάρκεια ελέγχου απο τέσσερις αστυνομικούς. 

Ο εισαγγελέας άσκησε στους ένστολους δίωξη για ανθρωποκτονία απο πρόθεση. Τελικά υπάρχει δικαιοσύνη, δηλώνει ο αδερφός του θύματος μιλώντας στο Star και την Κατερίνα Ρίστα.

«Υπάρχει δικαιοσύνη. Είμαστε σίγουροι ότι η υπόθεση θα προχωρήσει. Ευχαριστώ όλο τον κόσμο που είναι μαζί μας», δηλώνει ο Πέτρος Μανιουδάκης.

Δεν ήταν αιφνίδιος θάνατος όπως είχαν καταθέσει οι αστυνομικοί που τον είχαν σταματήσει  για έλεγχο. Φέρεται οι ίδιοι να τον ξυλοκόπησαν μέχρι θανάτου. Ο εισαγγελέας τους άσκησε ποινική δίωξη για: ανθρωποκτονία από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο σε ήρεμη ψυχολογική κατάσταση.

Η δικαστική εξέλιξη έρχεται την ημέρα της συμπλήρωσης του ενός χρόνου απο τον θάνατο του άτυχου πατέρα, Κώστα Μανιουδάκη.

«Απο την πρώτη στιγμή ήμασταν πεπεισμένη για το ξύλο που έφαγε ο αδερφός μου. Έχουμε και κάμερες έχουμε και καταθέσεις μαρτύρων, έχουμε του ιατροδικαστή το πόρισμα ότι χτυπήθηκε με το όργανο», προσθέτει μιλώντας στο STAR ο αδερφός του θύματος.

Σύμφωνα με το ιατορδικαστικό πόρισμα ο 58χρονος είχε: 

  • Τραύματα, εκδορές και εκχυμώσεις στην αριστερή κροταφική χώρα και στο ριζορρίνιο, στη βαση της μύτης –  που  “Δύνανται να έχουν προκληθεί διαθλώντος οργάνου”
  • και “Αποριπτεται το ενδεχόμενο οι συγκεκριμένες κακώσεις να είναι απο πτώση “
  • Αιτία θανάτου: Παθολογική  – καρδιολογική

Η οικογένεια θα ζητήσει να τεθούν σε διαθεσιμότητα από την ΕΛ.ΑΣ. οι τέσσερις αστυνομικοί, τρείς άνδρες και μια γυναίκα.

Πηγές απο την Κατεχάκη αναφέρουν πως αναμένουν την κοινοποίηση της δίωξης. Πλέον η υπόθεση βρίσκεται στα χέρια του ανακριτή.

Κρήτη - Τελευταία Νέα
ΚΟΥΤΣΑΚΗΣ 300×250
Περισσότερες Ειδήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept