Κραυγή αγωνίας εκπαιδευτικών που δεν βρίσκουν σπίτι στην Κρήτη – «Κάμπινγκ και ενοικιαζόμενα δωμάτια»

Οι δάσκαλοι και καθηγητές στον νομό Χανίων αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα με την εύρεση κατοικίας, κυρίως λόγω του υπερτουρισμού και των εξαιρετικά υψηλών τιμών ενοικίων.

Η κατάσταση είναι τόσο δύσκολη που πολλοί εκπαιδευτικοί αναγκάζονται να ζουν σε προσωρινές λύσεις ή να φιλοξενούνται από συναδέλφους.

Ο Πρόεδρος της ΕΛΜΕ Χανίων, Χρήστος Μπέλμπας, ανέφερε ότι οι νεοδιόριστοι και αναπληρωτές εκπαιδευτικοί αναγκάζονται να καταφεύγουν σε κάμπινγκ ή ενοικιαζόμενα δωμάτια μέχρι να βρουν μόνιμες λύσεις. Υπογράμμισε την ανάγκη για δημοτική πρωτοβουλία, προτείνοντας την ενοικίαση ξενοδοχείων για τη διαμονή των εκπαιδευτικών από Σεπτέμβριο μέχρι Ιούνιο.

Ο κ. Μπέλμπας καταγγέλλει ότι οι εκπαιδευτικοί ενημερώνονται ξαφνικά το Μάιο ότι πρέπει να αποχωρήσουν άμεσα, καθώς τα διαθέσιμα καταλύματα έχουν ήδη κρατήσεις. Η διαφορά στις συνθήκες από το 2009 είναι δραματική: ενώ τότε ο μισθός ενός εκπαιδευτικού ήταν σχεδόν 1.000 ευρώ με 14 μισθούς και η τιμή μιας γκαρσονιέρας 250 ευρώ, σήμερα ο μισθός ενός νεοδιόριστου εκπαιδευτικού είναι 776 ευρώ με 12 μισθούς και οι τιμές ενοικίων φτάνουν τα 400-450 ευρώ, προκαλώντας σοβαρή επιβάρυνση στους νέους εκπαιδευτικούς.

Κρήτη - Τελευταία Νέα
ΚΟΥΤΣΑΚΗΣ 300×250
Περισσότερες Ειδήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept