Ηράκλειο: Την Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου το κλιμάκιο της UNESCO στην Κνωσό

Την Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου αναμένεται να φτάσει στο Ηράκλειο, εκτός απροόπτου, το κλιμάκιο της UNESCO για την πρώτη επιτόπια αξιολόγηση της Κνωσού.

Ο ειδικός του Οργανισμού θα εξετάσει τις εργασίες που έχουν γίνει ή σχεδιάζεται να γίνουν, κυρίως στον περιβάλλοντα χώρο του Ανακτόρου, με σκοπό τη δημιουργία των κατάλληλων συνθηκών για την ένταξή του στη λίστα Μνημείων Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO, μαζί με τα υπόλοιπα μνημεία του Μινωικού Πολιτισμού.

Αυτή η αρχική αξιολόγηση θα αποτελέσει το προοίμιο για τον τελικό έλεγχο, ο οποίος, αν όλα πάνε καλά, θα πραγματοποιηθεί το καλοκαίρι του 2025.

Παρόμοιες επιθεωρήσεις θα γίνουν και στα άλλα έξι ανάκτορα του Μινωικού Πολιτισμού, ωστόσο η Κνωσός φαίνεται να είναι το κύριο σημείο ενδιαφέροντος, ίσως και η μεγαλύτερη πρόκληση.

Καθώς η επίσκεψη της UNESCO συμβαίνει νωρίτερα από το αναμενόμενο, τίθεται το ερώτημα κατά πόσον όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς είναι έτοιμοι να παρουσιάσουν ένα πλήρες σχέδιο δράσης για τη βελτίωση της εικόνας και της προσβασιμότητας τόσο στην είσοδο όσο και στον περιβάλλοντα χώρο του Ανακτόρου.

Οι τοπικοί επιχειρηματίες στην περιοχή της Κνωσού έχουν ήδη ενημερωθεί για την επερχόμενη αυτοψία.

 

Κρήτη - Τελευταία Νέα
ΚΟΥΤΣΑΚΗΣ 300×250
Περισσότερες Ειδήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept