Βενιζέλειο: Πιάνουν δουλειά οι ιδιώτες αναισθησιολόγοι

15 αναισθησιολόγοι δήλωσαν ενδιαφέρον και υπέγραψαν συμβάσεις με την 7η Υγειονομική Περιφέρεια, με στόχο να βοηθήσουν στην αποκατάσταση των κρίσιμων χειρουργείων.

Οι αναισθησιολόγοι αναλαμβάνουν να καλύψουν τις απαιτούμενες βάρδιες στο νοσηλευτικό ίδρυμα, και ως αποτέλεσμα, αναμένεται να διπλασιαστεί ο ρυθμός των χειρουργικών επεμβάσεων.

Οι υπογραφές στις συμβάσεις έχουν ισχύ για τρεις μήνες, και αναμένεται να ανακουφίσουν το Βενιζέλειο, ελαττώνοντας τον αριθμό των ασθενών που αναμένουν επείγουσες χειρουργικές επεμβάσεις. Ο αριθμός αυτός αγγίζει πλέον τους 3.000 ασθενείς, σύμφωνα με πληροφορίες.

Στο μεταξύ, ο Υπουργός Υγείας, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, αναφέρθηκε στις νέες προσλήψεις στον τομέα της υγείας.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης δήλωσε ότι σχεδιάζονται περίπου 10.000 προσλήψεις στην υγεία κατά την τρέχουσα τετραετία, με σκοπό να ενισχυθεί ο τομέας. Επιπλέον, επεσήμανε την οικονομική ενίσχυση των γιατρών που εργάζονται στο Εθνικό Σύστημα Υγείας και την παροχή επιπλέον κινήτρων για νέους ιατρούς, με σκοπό να αυξηθεί η παρουσία τους στη χώρα. Οι εν λόγω κινήτροι δεν περιορίζονται μόνο στην οικονομική πλευρά, αλλά αφορούν και άλλους τομείς που επηρεάζουν την επιλογή των νέων γιατρών.

Ο ίδιος αναφέρθηκε επίσης στη διαδικασία πρόσληψης, τονίζοντας ότι αυτή θα είναι ψηφιακή και αποκρυπτογραφημένη, με στόχο την ενίσχυση της διαφάνειας. Οι διαδικασίες αξιολόγησης των υποψηφίων θα γίνονται με αντικειμενικά κριτήρια, λαμβάνοντας υπόψη τόσο τα απαραίτητα προσόντα όσο και την απόδοσή τους κατά τη διάρκεια συνέντευξης.

Κρήτη - Τελευταία Νέα
ΚΟΥΤΣΑΚΗΣ 300×250
Περισσότερες Ειδήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept