Κρήτη: Ελεύθεροι οι δυο 24χρονοι που εμπλέκονται στον θάνατο του 20χρονου – Συγγενείς του ναυαγοσώστη ζητούν απόδοση δικαιοσύνης

Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους αφέθησαν το μεσημέρι της Παρασκευής μετά την απολογία τους ενώπιον ανακριτή και εισαγγελέα οι δυο 24χρονοι που συνελήφθησαν για το τραγικό περιστατικό που συνέβη το απόγευμα της Τρίτης στις Καλύβες Αποκορώνου και που είχε τραγική κατάληξη με τον θάνατο ενός 20χρονου ναυαγοσώστη με καταγωγή από την Αλβανία.

Εν αναμονή της απόφασης συγγενείς του 20χρονου συγκεντρώθηκαν έξω από το δικαστικό μέγαρο Χανίων ζητώντας να αποδοθεί δικαιοσύνη για το παιδί τους.

Ξάδερφος του 20χρονου έκανε λόγο για καταστάσεις «που γίνονται μόνο στην Ελλάδα. Δεν γίνεται να σκοτώσεις κάποιον και να σε αφήσουν ελεύθερο με περιοριστικού όρους».

Παράλληλα ο ίδιος ισχυρίζεται «ότι υπάρχουν βίντεο ότι τον έχει χτυπήσει ο ένας από τους πέντε και ο ιατροδικαστής λέει ότι έχει πρόβλημα καρδιάς που εμείς σαν οικογένεια ξέρουμε ότι είναι μια χαρά; Πώς είναι ναυαγοσώστης ενώ έχει πρόβλημα καρδιάς; Αν χρειαστεί θα πάρουμε και δέκα δικηγόρους θα πάρουμε και ιατροδικαστή. Ό,τι γίνεται να κάνουμε θα το κάνουμε. Είκοσι χρονών παλικάρι καταλαβαίνεται; Που είναι η δικαιοσύνη; Δεν γίνονται αυτά τα πράγματα».

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με το πόρισμα του ιατροδικαστή, ο θάνατος του 20χρονου ναυαγοσώστη με καταγωγή από την Αλβανία προήλθε από παθολογικά αίτια και από επιπλοκές στην καρδιά του. Όπως διαπιστώθηκε από τον ιατροδικαστή, ο 20χρονος είχε ιστορικό με προβλήματα καρδιάς, ωστόσο λόγω του περιστατικού, στρεσαρίστηκε με συνέπεια να υποστεί επιπλοκές και στη συνέχεια να καταρρεύσει στον δρόμο, μετά τον άγριο, όπως φάνηκε, τσακωμό του με άλλους άνδρες.

Νωρίτερα το πρωί της Παρασκευής κάτοικοι, φορείς και η αλβανική κοινότητα Καλυβών κατέθεσαν από κοινού υπόμνημα στην εισαγγελία με το οποίο ζητάνε μεταξύ άλλων την εντατικοποίηση της αστυνόμευσης στην περιοχή ώστε να αυξηθεί το αίσθημα ασφαλείας των κατοίκων.

 

Κρήτη - Τελευταία Νέα
ΚΟΥΤΣΑΚΗΣ 300×250
Περισσότερες Ειδήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept