Το σουβλάκι έφτασε στα 5 ευρώ και στην Κρήτη: Το αγαπημένο έδεσμα των Ελλήνων γίνεται είδος πολυτελείας

Το σουβλάκι, το αγαπημένο φαγητό των Ελλήνων, εξελίσσεται σε είδος πολυτελείας, καθώς η τιμή του έχει φτάσει πλέον τα 5 ευρώ και στην Κρήτη.

Οι αυξήσεις στις τιμές των πρώτων υλών, όπως το κρέας, η πατάτα και τα λαχανικά, έχουν οδηγήσει σε συνεχόμενες ανατιμήσεις, καθιστώντας το σουβλάκι ένα ακριβό γεύμα για την ελληνική οικογένεια.

Οι ιδιοκτήτες ψητοπωλείων βρίσκονται σε δεινή θέση, προσπαθώντας να συγκρατήσουν τις τιμές, ωστόσο η ακρίβεια στις πρώτες ύλες τους έχει “γονατίσει”. Οι ανατιμήσεις στα κρέατα, που ξεπέρασαν το 12% τον περασμένο μήνα, αναμένεται να αυξήσουν ακόμα περισσότερο την τιμή του σουβλακιού.

Παράλληλα, οι καταναλωτές μειώνουν τις επισκέψεις τους στα ψητοπωλεία και τις παραγγελίες στο σπίτι, καθώς το σουβλάκι πλέον θεωρείται υπολογίσιμο έξοδο. Ο κλάδος της εστίασης δέχεται και επιπλέον πλήγμα από το υψηλό ενεργειακό κόστος, με τους εκπροσώπους του να κάνουν εκκλήσεις στην κυβέρνηση για άμεση στήριξη.

Το σουβλάκι, όπως και τα υπόλοιπα είδη εστίασης, δεν κατάφερε να ξεφύγει από την παρατεταμένη ακρίβεια που πλήττει τη χώρα, και η πίεση στους καταστηματάρχες συνεχίζεται.

Κρήτη - Τελευταία Νέα
ΚΟΥΤΣΑΚΗΣ 300×250
Περισσότερες Ειδήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept