Κρήτη: Επιχείρηση διάσωσης δυο Ελλήνων – Δυο ομάδες κινητοποιήθηκαν για τον εντοπισμό τους

Η τύχη δυο ανδρών, ενός 49χρονου από το Ηράκλειο και ενός 68χρονου από την Κόρινθο, αγνοείτο χθες στα ορεινά των Λευκών Ορέων στα Σφακιά.

Οι δύο άνδρες είχαν ξεκινήσει την πεζοπορία τους το πρωί της Κυριακής, στις 9:30, από τις Πάχνες με κατεύθυνση τον Ομαλό, αφήνοντας πίσω τους τα υπόλοιπα μέλη της παρέας τους. Ωστόσο, από τότε δεν υπήρξε καμία επικοινωνία μαζί τους, καθώς και τα κινητά τους τηλέφωνα ήταν κλειστά. Το γεγονός αυτό προκάλεσε ιδιαίτερη ανησυχία, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, ο 68χρονος αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας.

Αμέσως μόλις έγινε αντιληπτή η απουσία τους, ειδοποιήθηκαν οι αρχές και ξεκίνησε επιχείρηση διάσωσης. Από το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Ανώπολης στήθηκαν δύο ομάδες διάσωσης.

Η πρώτη ομάδα αποτελούνταν από τρεις πυροσβέστες και τον Διοικητή της Αστυνομίας Σφακίων, ενώ η δεύτερη ομάδα περιλάμβανε έναν πυροσβέστη και δύο εθελοντές. Οι ομάδες ξεκίνησαν από διαφορετικά σημεία και κατευθύνθηκαν προς τις Πάχνες, καλύπτοντας έτσι μια ευρεία περιοχή αναζήτησης.

Παρά τις δυσκολίες, οι προσπάθειες των διασωστών απέδωσαν καρπούς, καθώς οι δύο αγνοούμενοι εντοπίστηκαν σώοι. Η κινητοποίηση των αρχών και η αποτελεσματική συνεργασία των ομάδων διάσωσης ήταν καθοριστικές για την ευτυχή κατάληξη της υπόθεσης, παρέχοντας ανακούφιση τόσο στους αγνοούμενους όσο και στις οικογένειές τους.

Κρήτη - Τελευταία Νέα
ΚΟΥΤΣΑΚΗΣ 300×250
Περισσότερες Ειδήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept